Apie žuvies naudą neabejotinai žinome visi. Bent kartą du per savaitę sveika valgyti žuvį. O artėjant didžiosioms pavasario šventėms, verta prisiminti žuvies patiekalus.
Sauso šaldymo žuvį atšaldome per naktį šaldytuve, išėmę iš šaldiklio. Taip atšildyta žuvis bus sultinga ir skani. Greitai ir paprastai ruošiame keptą orkaitėje menkę, jūros lydeką. Toks patiekalas neriebus, lengvai įsisavinamas.
Kepsiu jūros lydekaites. Atlaidinusi nuskutu žvynus, nukerpu pelekus. Pabarstau druska, žuvies žolelių prieskoniais, užtrėškiu 2 česnako skilteles ir palieku pusvalandį.
Sutarkuoju dvi morkas, supjaustau svogūną ir kloju ,,patalą“ žuviai kepimo rankovėje. Patrupinu sviesto gabalėlių ir sudedu žuvį (gabalais ar visą). (Kepimo rankovę prieš tai sudrėkinu ir papurškiu trupučiu aliejumi iš vidaus, kad nepriliptų žuvis).
Kepu jau įkaitintoje, 190 laipsnių orkaitėje 30 min. Patieksiu su bulvių koše ar ryžiais. Skani, minkštutė, sultinga žuvis keliauja ant stalo. Skanaus!
Vija Jakub