,,Bulvė virta, bulvė kepta – bulvę valgo, bulvę giria“, – prisimenu savo senelės dainelę… O kokios skanios būdavo jos keptos bulvinės lazdelės! Tad prisiminiau šį receptą, šiek tiek papildžiau ir išbandžiusi pasidalinu su jumis.
Išvirkime 5-6 vidutinio didumo su luoba bulves. Šiek tiek atvėsusiais nulupkite ir sutarkuokite burokine trintuve. Sutarkuokite 100 g fermentinio sūrio, užberkite 5 šaukštus bulvių krakmolo, įmuškite 2 kiaušinius. Įberkite žiupsnelį druskos, juodųjų ir kvepiančiųjų maltų pipirų, raudonosios paprikos (pagal skonį). Viską gerai sumaišykite.

Gautą tirštą masę padalinkite į 4 dalis, dėkite ant miltuotos lentos ir iškočiokite1 cm storio sluoksniu. Supjaustykite 1,5 cm pločio lazdelėmis, dėkite į įkaitintą aliejų ir , primažinę kaitrą, virkite, kol gražiai apskrus.

Traškios bulvinės lazdeles valgykite karštas su grietine ar atvėsusias. Patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Skanaus!
Vija Jakub