Tai labai skanus šventinis pyragas. Tad noriu pasidalinti šiuo receptu su jumis.

Gaminame sviestinę tešlą. Išplakame 2 kiaušinius su žiupsneliu druskos, 80 g cukraus, 16 g vanilinio cukraus. Įpilame 130 mg atvėsinto lydyto sviesto, išmaišome 380 g miltų su 1,5 šaukštelio kepimo miltelių ir persijodami suberiame į masę, gerai išminkome. Tešla gana riebi, prie rankų nelimpa. Padaliname tešlą pusiau. Viena dalimi išklojame paruoštą apskritą forma (geriau atidaromą). Kitą dalį tešlos dedame į šaldytuvą, kad pastingtų.

Ruošiame įdarą. Nulupę 3 apelsinus, supjaustome kubeliais. Keptuvėje išleidžiame 30 g sviesto, beriame 40 g cukraus. Pakaitiname iki rusvos spalvos. Sudedame apelsinų kubelius, apliejame pusės citrinos sultimis ir maišydami kaitiname, kol apelsinai karamelizuosis ir ištiš.

Atvėsusią apelsinų masę dedame ant išklotos tešlos. Užtrakuojame sustingusia tešla (ar uždengiame tešlos juostelėmis). Pašauname į įkaitintintą 180 laipsnių orkaitę. Kepame 40 min. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra.
Neapasakomo skonio apelsininis pyragas prilygsta napoleonui. Vašinkite svečius ir namiškius. Skanaus!
Vija Jakub