Artėja didžiosios Kalėdų ir Naujųjų metų šventės. Sukasi paskutinės šių metų dienos, ir mes vis greičiau ir greičiau skubame – dovanos, namų puošimas, o kur dar šventinis stalas… Tad siūlau labai paprastai ir greitai išsikepti šventinius sausainius.
Geriausiai tiks sluoksniuota tešla, atšaldyta iki 2 – 5 laipsnių (paruošta). Išimkite tešlą10 min. prieš naudojimą. Patepkite paviršių išplaktu kiaušiniu, apiberkite cukrumi su cinamonu, vanile ar imbiero milteliais (labai nedaug). Išgausite kokį norite skonį. Įvairiomis formelėmis išspauskite sausainėlius, dėliokite į paruoštą skardą. Pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Ploni sausainėliai kaipmat gražiai pučiasi, greitai iškepa ( per 15 min.). O jau skanumėlis – tirpte tirpsta burnoje!

Šaldyta tešla – tikras išganymas skubančioms šeimininkėms. O šventinių sausainėlių kepimas – puiki edukacija anūkams. Smagaus ruošimosi šventėms!
Vija Jakub