NAUJIENOS

Žiedinių kopūstų užkandėlė


Miestas:
Rudenį turime puikiausias galimybes paįvairinti savo valgiaraštį. Tam verta prisiminti ir gražuolius žiedinius kopūstus, dar vadinamus kalafijorais. Tai labai naudinga daržovė – viename kalafijore yra apie 80 proc dienos normos vitamino C, gausu vitaminų K, B gupės, magnio, kalio, skaidulų, baltymų, folato. Dėl šių savybių vartojami žiediniai kopūstai stabdo organizmo senėjimą, stimuliuoja virškinimą, aktyvina smegenų veiklą, gerina širdies ir inkstų funkcijas. Tad prisiminkim paprastus šios daržovės paruošimo receptus.

Greičiausiai paruošiu žiedinių kopūstų užkandėlę.  Po tekančiu vandeniu nuplovusi garbanotą galvelę (400 g), išskaidau dalimis ir nuverdu ant nesmarkios ugnies 3 – 4 min. Išgrėbusi kiaurasamčiu atvėsinu.

Suplaku 2 kiaušinius su 0,5 a. š, druskos ar 1 a. š. ,,Vegetos“, 1 v. š. krakmolo ir 1 v. š miltų. Išsuku vientisą tirštoką košelę. Galima įberti maltų pipirų ar aitriosios paprikos, išspausti vieną skiltelę česnako (šie prieskoniai pagal skonį ir pageidavimą).

Atvėsusius žiedynus apvolioju plakinyje ir apkepinu svieste iki auksinio atspalvio.
 
Nuostabaus skonio užkandėlę galima valgyti vieną ar pasidažant į grietinės baltą padažą. Tinka ir kaip garnyras prie vištienos kepsnelių. Užkandėlė skani ir šilta, ir šalta. Skanaus!

Mielos kolegės šeimininkės! Būtų malonu sulaukti jūsų originalių receptų su savo gaminių nuotraukomis. Laukiame! Siųskite: manokrastas.busk@gmail.com

Vitalija Jakubauskienė
 

Reklama