NAUJIENOS

Žiedinių kopūstų (kalafijorų) ir vištienos krūtinėlės salotos – ,,šeši viename“


Miestas:
Kas gali būti geriau už sočias, ,,turiningas“ salotas? Puikus sprendimas – salotos su žiediniais kopūstais ir vištienos krūtinėle!

Dalinu kalafijoro žiedyną į mažesnes dalis ir apverdu 5 min. Išgrėbiu, leidžiu atvėsti. Ruošiu kitas daržoves. Nedidelio kopūstėlio lapelius (ar kiniško) ir pailgomis skiltelėmis supjaustytas paprikas nuplikau, kad suminkštėtų. Paruošiu švelnų marinatą (2 l šilto virinto vandens, 1,5 v. š rupios druskos, 4 v. š. cukraus, 0,5 stiklinės 9 proc. acto) ir paeiliui pamerkiu atvėsusias daržoves 20 – 30 min., kad pasimarinuotų ir įgautų malonų saldrūgštį skonį. Tada kiaurasamčiu išgrėbiu.

Kol daržovės mirksta marinate, ruošiu vištienos krūtinėlę (0,5 kg): nuplaunu, supjaustau kubeliais, suprieskoninu – 1 a.š. smulkios druskos, šiek tiek maltų pipirų (juodųjų ir kvepiančiųjų mišinio), įspaudžiu kelias česnako skilteles, suplaku ir užpilu 1 kiaušinį.

Viską gerai permaišau ir palieku 30 min., kad persiimtų krūtinėlės gabaliukai prieskoniais. Prieš kepdama, apibarstau 2 v. š. miltų ar džiūvėsėlių. Kepu 20 min. įkaitintame aliejuje, vis pamaišydama, kad nesuliptų gabalėliai. Iškepusius kubelius išimu kiaurasamčiu ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Taip paruošti mėsos gabalėliai būna minkšti ir sultingi.

Kietai išverdu 3 kiaušinius. Atvėsusius pjaustykle supiaustau skritulėliais. Lieka smagiausias darbas – visus ruošinius sudėti pasluoksniui, vis uždrėbiant po 2 – 3 v. š. majonezo ir pabarstant salotoms skirto sūrio (,,Favita“) gabalėliais. Puošiu viršutinį sluoksnį kaip išmanau – su tuo, kas lieka...

Visada renkuosi permatomą stiklinį indą, kad matytųsi sluoksniai ir žadintų apetitą. Jei reikia transportuoti salotas į svečius, tada sluoksniuoju į tortui skirtą plastikinę apskritą dėžutę su dangteliu – gražu ir patogu.
Negali apsakyti nuostabaus skonio – ,,šeši viename“ ! Skanaus! 

,,Bandytoja“ ir fotografė: Vitalija Jakubauskienė
 
 

Reklama