NAUJIENOS

Ypatingai sultingas oranžinis guliašas


Miestas:
Sotiems vėlyvo rudens pietums gaminsiu ,,rimtą“ patiekalą. Iš ryto pasiruošiau mėsą guliašui: 0,5 kg kiaulienos mentės be kaulo ir odos supjaustau kubeliais, suprieskoninu – druska, pipirais, 3 skiltelėmis česnako, jei pageidaujate dėl aštrumo – truputį maltos aštriosios paprikos. (Galite gaminti iš veršienos ar vištienos mėsos).

Sutarkuoju 2 – 3 vidutinio didumo morkas, susmulkinu nemažą svogūną. Guliašą ruošiu gilioje nesvylančioje keptuvėje.

Į keptuvę įlieju truputį aliejaus, dedu 50 g sviesto. Mėsos gabaliukus apibarstau 2 v. š. miltų ir pamaišydama apkepinu 15 min.; sudedu morkas, svogūnus ir pakepinu 5 – 7 min.; užpilu 1,5 stiklinės šalto vandens, užkaitinu ir dar troškinu 30 min.

Prie oranžinio guliašo tiks balta bulvių košė, kurią trindama gardinu pienu ir gabalėliu sviesto. Garnyras – pačios rauginti agurkėliai, marinuoti pomidorai ar burokėliai. Spalvingas, kvapus, švelniai aštrokas patiekalas ne tik sotus, bet ir kelia nuotaiką niūriomis rudens dienomis.

Paprasta, greita ir skanu!

Vitalija Jakubauskienė
    
 

Reklama