NAUJIENOS

Vištienos krūtinėlės kepsneliai – pietūs per 1 valandą


Miestas:
Dalinuosi savo patirtimi – greiti ir skanūs, lengvai virškinami patiekalai iš vištienos. Šiandien pietums gaminsiu vištienos krūtinėlės kepsnelius.

500 g krūtinėlės supjaustau kubeliais ir dedu į gilesnį emaliuotą dubenėlį, užbarstau druskos, maltų pipirų, išspaudžiu 3 skilteles česnako (pipirai – pagal skonį). Truputį palieku pastovėti.

Po valandėlės suplaku ir užpilu 2 kiaušinius, įberiu 3 v. š. bulvių krakmolo ir 3 v. š. majonezo. Visą masę permaišau iki vientisumo – kaip tirštiems blynams. Kepu keptuvėje su įkaitintu aliejumi vidutinėje kaitroje, pridengusi dangčiu 20 – 25 min.. Kelis kartus apverčiu. Pamažu kepami kepsneliai išsipučia, gražiai paruduoja.

Prie kepsnelių tiks grikių košė. 300 g grikių kruopų užpilu šaltu, truputį pasūdytu vandeniu (kad apsemtų) ir užkaičiu. Verdant vanduo išgaruoja, o grikiai išverda – purūs ir minkštučiai (per 10 min.).

Garnyrui paruošiu brokolių ir žiedinių kopūstų salotas. Šaldytas daržoves sudedu į verdantį vandenį, paverdu 5 min. Išgrėbiu kiaurasamčiu. Atvėsinusi pabarstau trupučiu druskos, pašlakstau 1 v. š. citrinų sulčių ir trupučiu alyvuogių aliejumi.

Prieš patiekdama, kepsnelius dar pagardinu tradiciškai pagamintu  baltu padažu (gabalėlis sviesto, 1 v. š. miltų, 1 stiklinė pieno, prieskoniai, druskytė, 3 v. š. grietinės).

Štai ir pietūs per 1 val.! ,,Gardu kaip du medu!“ –  sakydavo mano senelė... Gero apetito!
(Garnyro, salotų ir padažo galimos įvairiausios variacijos).

Vitalija Jakubauskienė    
   
 
 

Mano ,,drėbtinis“

Mano ,,drėbtinis“

Kai už lango balta žiema ir šaltukas kanda, kad net tvoros pyška ir po kojomis sniegas skamba, nieko nėra maloniau už šiltą virtuvę ir kvepiantį pyragą. Prisiminiau savo daug kartų keptą ,,drėbtinį“. Pavadinimas gimė...


Reklama