NAUJIENOS

Vištienos ir varškės kotletai


Miestas:
Įprastas antra patiekalas pietums – kotletai: iš kiaulienos, jautienos, net daržovių. Ruošdami kotletų mėsos masę, įmaišome porą riekelių batono ar tarkuotų bulvių, bet pabandykime įdėti varškės. Minkštučius, purius vištienos kotletukus labai mėgsta vaikai!

Masė gaminsim iš 500 g vištienos faršo ir 250 g pusriebės varškės (9 proc.). Geriausiai tinka sveriama varškė.
Varškę ištrinsime su 2 kiaušiniais ir sudėsime į faršą, įbersime 2 v. š. miltų, druskos pagal skonį, truputį juodųjų ir kvepiančiųjų maltų pipirų ar ,,Vegetos“. Svogūnų galima ir nedėti. (Ypač, jei svogūnų nemėgsta vaikai).






Masę gerai išmaišykime ir formuokime kotletus. Apvolioję džiūvėsėliuose, kepsime keptuvėje su trupučiu aliejaus ir gabalėliu sviesto.
Kad gerai perkeptų, primažinu kaitrą, uždengiu stikliniu dangčiu ir kepu kotletus apvartydama 15 min. – kotletukai greitai iškepa.



Prieš patiekdama, aplieju tradiciškai pagamintu baltu padažu (gabalėlis sviesto, 1 v. š. miltų, 1 stiklinė pieno, prieskoniai, druskytė, 3 v. š. grietinės). Tinka užberti kepintų pievagrybių. (Skanu ir be padažo – kaip kas mėgsta).
Patiekiu su virtais grikiais, ryžiais ar bulvių koše Garnyras – pagal pageidavimą – marinuoti burokėliai, rauginti agurkėliai ar šviežios daržovės.



Vaikai ir suaugę valgys pasigardžiuodami, kad net ausys links! Skanaus!

Pateikė: Vitalija Jakubauskienė
 

Kas yra tikroji arbata?

Kas yra tikroji arbata?

Arbata – antras pagal populiarumą gėrimas pasaulyje (populiariausias – kava) ypač svarbus Azijos ir Europos šalių kultūrose. Nuo kelių dienų trunkančių ceremonijų Rytuose, gydomųjų ritualų visame pasaulyje iki popiečio puodelio...


Reklama