NAUJIENOS

Viskas iš jautienos – antrekotas


Miestas:
Bandysiu kepti ypatingą, pikantišką jautienos kepsnį – antrekotą.

Jautienos nugarinės mėsą aštriu peiliu supjaustome 1,5-2 cm ovališkais pailgais gabalais. Antrekotai kepami be riebalų. Gabalai dedami į gerai įkaitintą keptuvę ir apkepinami iš abiejų pusių 8-10 min., kol apsitraus rusva plutele ir išsiskirs pilkos sultys. Apibarstome druska ir pipirais pagal skonį.

Tefloninėje keptuvėje paruošiama greičiau, bet mėsa bus skanesnė, jei kepsime ketaus keptuvėje. Šis metalas kaista lėčiau – mėsa ne tik apskrunda, bet ir perkepa geriau, yra minkštesnė ir lieka sultinga.

Antrekotą patiekiame ypatingai. Ant kepsnio tinka uždėti gabalėlį sviesto su prieskoniais, šalia – kauburėlį krienų. Geriausias garnyras – bulvių košė, gruzdintos bulvytės. Skanaus!

Receptą išbandė ir pateikė –Vija Jakub
 

Plovas kitaip

Plovas kitaip

Žinia, kiekviena šeimininkė puodus maišo savaip. Jei dar pasidalina savo patirtimi, atsiranda naujas receptas. Skanus, maistingas ir sotus yra plovas – patiekalas, nežinia kada atkeliavęs iš rytų šalių....


Reklama