NAUJIENOS

Virtų bulvių sklindžiai, įdaryti mėsa


Miestas:
Norėdami paįvairinti kasdieninį meniu,  prisimename mūsų tautos tradicinius patiekalus. Senoliai gamindavo maistą taupiai, stengdamiesi nieko neišmesti. Verta ir mums mokytis gaminti ne tik taupiai, bet ir skaniai iš to, ką turime!

Nuo vakarykščių pietų liko bulvių košės, o šiandien viriau kiaulienos mėsingus kauliukus. Sultinį panaudosiu, gamindama sriubą, o nuo kauliukų nuėmusi mėsytę sumalsiu – bus puikus įdaras bulvių sklindžiams.
Ruošiu tešlą: į 0,5 kg bulvių košės, įmušu 2 kiaušinius, įberiu po 3 v. š. bulvių krakmolo ir miltų, 1 a. š. smulkios druskos. Viską gerai išminkau.

Nuėmusi nuo šonkauliukų mėsą, sumalu, pridedu maltų pipirų, pakepintų svogūnų. 1 a. š. natūralių prieskonių ,,Vegeta“.

Iš tešlos kukuliuoju kamuoliukus, suploju į papločius ir dedu po 1,5 v. š. įdaro. Suformuoju lygius sklindžius. Kepu keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kaitrą sumažinu ir pridengiu stikliniu dangčiu. Matau, kaip gražiai pasipučia sklindžiai, kas 3 min pavartau. Blynai švelniai apskrunda. Po 15 – 20 min. – iškepę.

Išsipūtę minkštučiai sklindžiai, pagardinti grietine, kaip mat išgaruoja... Skanūs ir šalti prie ryto kavos. Gero apetito!

Vitalija Jakubauskienė
 

Mano ,,drėbtinis“

Mano ,,drėbtinis“

Kai už lango balta žiema ir šaltukas kanda, kad net tvoros pyška ir po kojomis sniegas skamba, nieko nėra maloniau už šiltą virtuvę ir kvepiantį pyragą. Prisiminiau savo daug kartų keptą ,,drėbtinį“. Pavadinimas gimė...


Reklama