NAUJIENOS

Vienas iš šimto baklažanų receptų


Miestas:
Baklažanai atkeliavo iš šiltųjų kraštų. Ilgą laiką Europoje šis augalas dėl spalvingų vaisių buvo laikomas dekoratyviniu. Tik XIX a. čia baklažanas pripažintas daržove ir išsikovojo ypatingą vietą gurmanų virtuvėje.

Gaminsiu pikantišką baklažanų užkandėlę. 2 baklažanus supjaustau 1 cm riekelėmis ir pamerkiu į pasūdytą vandenį 15 min., kad ištrauktų aitrumą. Nupilu ant kiaurasamčio ir nusausinu virtuviniu rankšluosčiu.
Apkepinu skritinukus įkaitintame aliejuje iki rusvumo ir išdėlioju ant kelių sluoksnių popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.



Gaminu padažą. Lygiomis dalimis sumaišau grietinę ir majonezą (po 2-3 v. š.). Išspaudžiu 5 skilteles česnako, įberiu juodųjų pipirų, žiupsnelį smulkios druskos ir viską išmaišau.

Atvėsusius baklažanų kepsniukus sutepu padažu, papuošiu pomidoriukų puselėmis. Jei neskubate, tuo pačiu padažu sutepkite skritinukus, dėkite sluoksniais į indą ir palaikykite šaldytuve kelias valandas.


Aštri pikantiška užkandėlė tikrai patiks gurmanams. Skanaus!

Vija Jakub
 

Gurmanų užkandis

Gurmanų užkandis

Pats metas ruoštis Joninių vaišėms. Maloniai nustebinsite bičiulius Joninių vakarą gurmaniška užkanda – marinuotais baklažanais su paprikomis. Nuplautus 2 baklažanus supjaustau išilgtomis skiltelėmis,...


Reklama