NAUJIENOS

Velykiniai sausainiai


Miestas:
Skanūs ir greiti sviestiniai sausainiukai Velykų stalo puošmenai ir gomurio pamaloninimui. 
 
300 g miltų sumaišyti su žiupsneliu druskos.  200 gramų minkšto sviesto su 100 g cukraus pudros išsukti kartu įmuštu 1 kiaušiniu ir 1/2 arbatinio šaukšteliu vanilės ekstrakto. Į plakinį supilti miltus su druska ir suminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir porai valandų įdėti į šaldytuvą.
 
Įkaitinti orkaitę iki 170 C laipsnių. Tešlą iškočioti 0,5 cm storio ir išspausti norimos formos sausainius. Jei nėra formelių,  galima išspausti stikline ar kitu apvaliu daiktu ar supjaustyti kvadračiukais.  Dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepti, kol pasidarys auksinės spalvos.
 
Kai iškeps atvėsinti ir dekoruoti 1–2 arbatinių citrinos sulčių sumaišius su 60–100 g cukraus pudros. Masė turi būti kieta, geriausiai dekoruoti su konditeriniu švirkštu. Neturint jo, galima užlieti ir su šaukšteliu. Leisti sustingti.



Skanaus! 

Gintarė Ulman

Mamos želė

Mamos želė

Šeimininkės puikiai žino želatinos stebuklingą galią virtuvėje. Ji sustingdo šaltieną, be jos neapseina saldumynų gamintojai. Kaip greitai paruošti labai skanų ir gražų desertą iš savo uogienės? 8 a. š....

Mano čeburekai

Mano čeburekai

Čeburekas – miltinis pusmėnulio formos paplotis, įdarytas smulkinta mėsa su svogūnais ir keptas riebaluose. Tai yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas, atkeliavęs iš Krymo pusiasalio. Išvertus iš turkų kalbos...

Azu troškinys

Azu troškinys

Azu troškinys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, avienos, kiaulienos, vištienos be kaulų. 500 g mėsos supjaustyti (šiuo atveju jautienos)  2–4 cm kubeliais, pakepinti keptuvėje, įkaitintame...


Reklama