NAUJIENOS

Varškiniai sausainiai – greitai, skanu, sveika


Miestas:
Saulėtą vasaros rytą norisi palepinti šeimyną lengvais, skaniais sausainėliais. Turiu varškės. Galiu iškepti varškės sausainėlių.

Imu plastikinį dubenį  prie jo nelimpa minkoma tešla), dedu 250 g varškės, 80 g 82 proc. sviesto, 2 v. š. cukraus, 1 a. š. vanilinio cukraus, truputį druskos. Mediniu šaukštu gerai ištrinu, kad gautųsi vientisa puri masė.

Persijoju 200 g miltų. Sumaišau juos su 1a.š. kepimo miltelių ir, po truputį maišydama, suberiu į varškės paruoštą masę. Gerai išminkau rankomis. Minklė turi būti minkšta, nelimpanti. Tada tešlą uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą 15 min. Po to padalinu tešlą į 4 dalis. Iš šaldytuvo imu po vieną dalį, iškočioju 0,5 cm storumo paplotį.

Figūriniu pjaustikliu (ratuku) supjaustau iškočiotą tešlą pailgais - 10 cm ilgio ir 3 cm pločio juostelėmis. Juos patepu suplaktu kiaušiniu, pabarstau cinamonu su cukrumi ir susuku dūdelėmis ( galima pjaustyti ir lankstyti trikampiais ar kitaip). Dedu į paruoštą, kepimo popieriumi išklotą skardą. Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių ir kepu apie 30 min.

Iškepa nuostabiai skanūs, purūs varškės sausainėliai, kuriuos mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Tinka kasdienai ir šventei. Pamėginkit, jaunosios šeimininkės!

Pateikė Vitalija Jakubauskienė

 

Vėtrungių kelias

Politikų žodis

Virginija Vingrienė

Virginija Vingrienė

Rimantė Šalaševičiūtė

Rimantė Šalaševičiūtė

Egidijus Vareikis

Egidijus Vareikis








Nerimstanti teatro dvasia

Nerimstanti teatro dvasia

Birželio 26 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Neringa Bulotaitė švenčia gražų jubiliejų – 60-metį! Ji – režisieriaus Jono Vaitkaus mokinė, studijavusi jo pirmajame „dešimtuke“ Lietuvos...

Reklama