NAUJIENOS

Varškiniai rageliai


Miestas:
Sekmadienį įprasta paskanauti namuose pagamintais saldumynais. Paskutinį šios kalendorinės žiemos sekmadienį palepinsiu savo šeimyną ir  bičiulius varškiniais rageliais.
Vienam kepimui sutrinu 200 g pusriebės varškės su 70 g kambario temperatūros sviesto, įmušu 1 kiaušinį, įberiu žiupsnelį smulkios druskos ir 10 g vanilininio cukraus.


Kai masė tampa vientisa, beriu 300 g persijotų ,,Ekstra“ miltų (man šie miltai labiausiai tinka kepiniams) su 1 nubrauktu šaukšteliu kepimo miltelių ir išminkau. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Kad pastingtų, rutulį dedu į šaldytuvą (apie 1 val.).


Tešlą padalinu į du kamuoliukus. Pabarstau lentelę miltais, dedu kamuolį, jį paploju delnu, apibarstau cukrumi ir kočioju iš vidurio į kraštus, kol išsitiesia 0,5 cm plonumo blynas.
Tešlos ploną išklotinę aštriu peiliu dalinu į 12 ar 16 trikampėlių. Suku ragelius, pradėdama nuo išklotinės krašto. Suktinuko viršų padažau į cukrų ir dedu į paruoštą skardą smailia uodegėle į apačią.



Varškėtukus kepu 180 laipsnių orkaitėje 20 – 25 min. Matau, kaip rageliai pučiasi, gražiai pagelsta, parusvėja.


Iškepusius leidžiu atvėsti ir tik tada dedu į lėkštutę. Puručiai, kvepiantys varškiniai rageliai keliaus ant vaišių stalo. Skanaus!

Vitalija Jakubauskienė
 

Mamos želė

Mamos želė

Šeimininkės puikiai žino želatinos stebuklingą galią virtuvėje. Ji sustingdo šaltieną, be jos neapseina saldumynų gamintojai. Kaip greitai paruošti labai skanų ir gražų desertą iš savo uogienės? 8 a. š....

Mano čeburekai

Mano čeburekai

Čeburekas – miltinis pusmėnulio formos paplotis, įdarytas smulkinta mėsa su svogūnais ir keptas riebaluose. Tai yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas, atkeliavęs iš Krymo pusiasalio. Išvertus iš turkų kalbos...

Azu troškinys

Azu troškinys

Azu troškinys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, avienos, kiaulienos, vištienos be kaulų. 500 g mėsos supjaustyti (šiuo atveju jautienos)  2–4 cm kubeliais, pakepinti keptuvėje, įkaitintame...


Reklama