NAUJIENOS

Varškės – morkų apkepas


Miestas:

Savo virtuvėje tęsiu morkų patiekalų dienas! Varškės apkepą dažnai kepu, o va – su morkomis - bandysiu. Kadangi esu eksperimentuojanti ,,virtuvės šefė“ – neseku aklai jau parašytais receptais. Visada pasikliauju savo patirtimi, nuojauta, liežuvio receptorių perduodama skonių gama į smegenis...

Dažnai spaudžiu gaivias panacėjiškas morkų sultis, likusį tarkį naudoju kepiniams. Turiu 0,5 kg 9 proc. riebumo varškės, 300 g morkų tarkio. Suplaksiu iki putos 3 kiaušinius su 5 v. š. cukraus, 25 g vanilinio cukraus ir trupučiu druskos. 0,5 stiklinės pieno išbrinkinu 6 v. š. manų. Emaliuotame indelyje ištirpinu 100 g sviesto, atvėsinu iki kambario temperatūros ir ,supylusi į varškę, gerai ištrinu. (Vietoj sviesto tinka ir 0.7 stiklinės beskonio aliejaus).
Sumaišau visą masę. Baigiant, įberiu 0,5 stiklinės kukurūzų miltų, sumaišytų su 2 a. š . kepimo miltelių. Dar įtarkuoju vieną vidutinio didumo citriną, įberiu porą saujų džiovintų spanguolių. (Pagal skonį galima – razinas ar įberti cinamono).

Purią oranžinę masę sukrečiu į paruoštą kepimo formą ir pašaunu į jau įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepu 45 – 50 min.
Leidžiu apkepui truputį atvėsti. Minkštutį, gražiai geltoną kepinį valgome šiltą ir atvėsusį, pasigardindami grietine ar mėgiama uogiene. Skanaus!

Vitalija Jakubauskienė
 

Reklama