Trupininis kreminis tortas – be kepimo
  NAUJIENOS

Trupininis kreminis tortas – be kepimo


Miestas:
Atsibodo ,,rimti“ patiekalai? Ką gi, gaminsiu greitą ir nuostabiai skanų trupininį kreminį  tortą, be kepimo.

Kadangi mėgstu eksperimentuoti, nuperku pačių paprasčiausių (nesaldžių) sausainių 700 g. Juos sumalu mėsmale.
Ruošiu  kremą. Į metalinį indą suplaku 2 kiaušinius, įberiu 0,5 a. š. druskos, 0,7 stiklinės cukraus ir gerai išplaku. Tada dedu 400 ml 30 proc. grietinės, 25 g. vanilinio cukraus, 2 v. š. krakmolo ir gerai išsuku. Galiausiai įspaudžiu 3 v. š. citrinos sulčių, įmetu gabalėliais 60 g. sviesto. Kaitinu maišydama ant garų vonelės, kol ištirpsta sviestas, sutirštėja kreminė masė.

Paruošiu formą, jos kraštus patepu aliejumi (kad geriau priliptų) ir iškloju maistinės plėvelės juostelėmis. Dugną šiek tiek padengiu kremu, barstau pirmą sausainių trupinių sluoksnį, jį lengvai suploju ir padengiu kremu. Tai kartoju 3 kartus. Baigiu kremo sluoksniu. Tortą apibarstau sausainių, vaflių trupiniais ar kokoso drožlėmis.

Tortą išnešu į vėsią patalpą nakčiai. Kitą dieną atsargiai atidarau formos šonus. Lengvai nusiima nuo kraštų plėvelė. Puikaus skonio, minkštutis, purus trupininis pavyko! Skanaus!

Gamino, pateikė ir nupaveikslavo: Vitalija Jakubauskienė
 

Reklama