NAUJIENOS

Šviežių daržovių sriuba – ,,du viename‘‘


Miestas:
Vidurvasaris – daržai jau linksta nuo gėrybių. Kasdien šeimininkės suka galvas, ką gi pagaminti pietums – kad būtų sotu, skanu, greita. Ir kad visiems – dideliems, ir mažiems įtiktų. Tad siūlau savo ,,universalią‘‘ sriubą – ,,du viename“.

Tad kaičiu 3 l vandens puodą. Ir, kol užvirs, ruošiu daržoves: nuskutu ir kubeliais supjaustau 3 – 4 bulves. Jas (pirmiausia) sudedu į užvirusį vandenį, sumažinu kaitrą. Po 10 min. dedu su svogūnais svieste truputį pakepintas sutarkuotas 2 morkas, išgliaudytų žalių žirnių gerą saują. Kiek pavirusi. - supjaustytą juostelėmis kopūstą.
Pasiruošiu vištienos ar jautienos (perpus su kiauliena) faršą kukuliams: 500 g mėsos, 2 kiaušiniai, 2 v. š. džiūvėsių, svogūno galvutė, druskos 1 a. š., 0,5 a. š. maltų pipirų mišinio.
 
Rankomis formuoju kukuliukus ir guldau į puodą ant kopūstų. Įmetu kelis lauro lapelius, kvepiančiųjų pipirų žirnelių, 2 kubelius vištienos sultinio. Kukuliai virdami gražiai išsipučia. Po 20 min., baigiant virti, užbarstau supjaustytų svogūnų laiškų, petražolių, krapų.

Garuojanti ,gražiai žalsva, tiršta sriuba su puriais kukuliais keliauja ant pietų ar ankstyvos vakarienės stalo. Kiekvienas (pagal savo skonį) pasigardina grietine, užkanda juoda duona. Gardu, sotu! Tikrai – ,,du viename“! Skanaus!

Vitalija Jakubauskienė
Nuotraukos: Vitalijos Jakubauskienės
 
 

Reklama