NAUJIENOS

Šviežių bulvių plokštainis


Miestas:
Mėgaujamės vasaros vaišėmis. Skanaujame iš šviežių daržovių pagamintus patiekalus, džiaugiamės pigiai ir sočiai pamaitindami šeimyną.
Ko gero, vieni populiariausi - bulvių patiekalai. Visai neseniai dietologai ginė bulvę iš valgiaraščio. Bet bulvė teisėtai reabilituota dėl savo maistingųjų ir vaistingųjų savybių. Todėl neverta visiškai jos atsisakyti, juo labiau, kad mūsų valgiaraštyje karalienė bulvė užima antrąją vietą po ruginės duonos.

Jei namuose yra kilogramas šviežių bulvių, porą kiaušinių ir sauja svogūnų laiškų – bus puiki vakarienė! Kepsiu bulvių plokštainį keptuvėje. Nuskutusi ir nuplovusi kilogramą bulvių, jas sutarkuoju per burokinę trintuvę. Įmušu 2 kiaušinius, įberiu 1 a. š. druskos, įlieju 3 v. š. aliejaus, suberiu smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir viską išmaišau.

Įkaitinu didesniąją nesvylančią keptuvę su trupučiu aliejaus ar gyvulinių taukų. Tada sudedu paruoštą masę, sumažinu kaitrą iki vidutiniškos, pridengiu stikliniu dangčiu ir pažvelgdama kepu apie 10 min. vieną pusę.
Kai kraštai gražiai gelsvėja, dalinu kepinį į 4 ar 8 lygias dalis ir apverčiu. Jei matau, kad mėgina ,,traukti‘‘ prie dugno, įlieju šiek tiek aliejaus. Ir vėl uždengusi kepu. 

Garuojantis šviežių bulvių plokštainis keliauja ant vakarienės stalo! Pagal poreikį ir skonį pasigardiname grietine, varške su grietine, užgeriame kefyru ar rūgusiu pienu. Gardumėlis! Skanu, pigu, sveika ir maistinga!

Pateikė: Vitalija Jakubauskienė
Foto: Vitalijos Jakubauskienės
 

Reklama