NAUJIENOS

Švelniai marinuoti pievagrybiai


Miestas:
Mūsų valgiaraštyje dažnai vartojami pievagrybiai. Pievagrybiai (dar vadinami šampinjonais) yra mažai kaloringi, turintys daug lengvai pasisavinamų augalinių baltymų, vitamino B, fosforo, greitai pasotinantis ląstelingas produktas. Dėl šių savybių pievagrybiai tinka dietinei mitybai ir yra puikus ingredientas – troškiniuose, salotose, ant picos, su lazanija ir kitaip. Tad labai patogu turėti ,,po ranka“ lengvai marinuotų pievagrybių.

Imu 500 g nedidukų (kepurėlės 1,5-2 cm) pievagrybių. Kruopščiai nuplaunu.
Išverdu marinatą: 0,5 l vandens, 1 v. š. druskos, 1 v. š. cukraus, 1 v. š. 9 proc. acto, keli žirneliai kvepiančiųjų pipirų, skiltelė česnako, lauro lapelis. Šiek tiek pavirinusi, sudedu šampinjonus. Užverdu, primažinu kaitrą ir paverdu 5-10 min..
Karštus grybukus supilu į paruoštą stiklainį ir sandariai užsuku. Atvėsusius laikau šaldytuve.



Gaivūs, kvapnūs marinuoti balti grybukai – nuostabus garnyras ar priedas gaminant įvairius patiekalus. Skanaus!

Vija Jakub
 

Gurmanų užkandis

Gurmanų užkandis

Pats metas ruoštis Joninių vaišėms. Maloniai nustebinsite bičiulius Joninių vakarą gurmaniška užkanda – marinuotais baklažanais su paprikomis. Nuplautus 2 baklažanus supjaustau išilgtomis skiltelėmis,...


Reklama