NAUJIENOS

Savaitgalio pusryčiai: šokoladiniai lietiniai su rikotos kremu


Miestas:
Lietiniai – puikus pasirinkimas ramiems su pasimėgavimu savaitgalio pusryčiams. Lietinius galima gardinti įvairiais įdarais: tiek saldžiais, tiek stipresniais. Šiems šokoladiniams lietiniams puikiai tiks rikotos ir mėgstamų uogų įdaras. 
 
Šokoladiniai lietiniai blynai
 
2 kiaušinius išplakti su 1 valgomuoju šaukštu cukraus.  Ištirpinti 50 g sviesto. Ištirpusį sviestą supilti į kiaušinių plakinį, įpilti 300–350 ml pieno ir viską sujungti į vientisą masę. 120 g miltų sumaišyti su žiupsneliu druskos ir 1 kupinu valgomuoju šaukštu kakavos. Miltų ir kakavos mišinį suberti į skystąją tešlos dalį. Viską gerai išmaišyti su šluotele, kad neliktų gumulėlių. Tešla turi būti skysta, tirštos grietinėlės konsistencijos. Jei tešla per skysta ar per tiršta, papildomai įpilti šlakelį pieno ar įberti šaukštą miltų. 
Keptuvę įkaitinti, jos dugną patepti riebalais. Į keptuvę įpilti nedidelį kiekį tešlos, tai galima padaryti su nedideliu samčiu. Įpylus tešlos keptuvę reikia šiek tiek pasukti, kad tešla pasiskirstytų ant viso keptuvės dugno. Tešlos sluoksnis turi būti plonas. Blyną kepti, kol jo kraštai ims trauktis nuo keptuvės kraštų, tuomet blyną apversti ir iškepti kitą jo pusę. 
 
Kremas blynų įdarui
 
250 ml grietinėlės išplakti iki standžios konsistencijos. Į 125 g maskarpones kremo įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę, įlašinti vanilės ekstrakto ir įmaišyti 1 valgomąjį šaukštą cukraus pudros. Viską gerai išmaišyti. Kremas paruoštas. 
  
Blynų patiekimas
 
Blynelius patiekti šiltus, kremą tepti plonu sluoksniu ant pusės blyno, perkeptą blyną perlenkti per pusę ir dar kartą perlenkti per pusę, iki trikampėlio formos. Uždėti mėgstamų šviežių ar šaldytų uogų.


Skanaus! 

Gintarė Ulman

Pyragas Motinos dienai

Pyragas Motinos dienai

Kai rausvu rūbu pasipuošia sakuros, prisimename savo mamas – tas, kurios yra šalia, ir jau išėjusias žvaigždžių takais... Motinos dienai kepu patį skaniausią pyragą, kuriuo pavaišinsiu savo vaikus ir anūkes,...


Reklama