,,Šarlotė“ – nepaprasto skonio obuolių pyragas
  NAUJIENOS
Macikuose pagerbtos GULAG‘o lagerių aukos

,,Šarlotė“ – nepaprasto skonio obuolių pyragas


Miestas:
Obelų šakas svarina rudeniniai vaisiai. Įvairūs obuolių pyragų receptai keliauja internetu ir iš lūpų į lūpas. Maga išbandyti ypatingą obuolių pyragą – ,,Šarlotę“.

Pirmiausia pasiruošiu obuolius. Nulupu 3 didokus obuolius ir supjaustau skiltelėmis.

Gaminu tešlą. Su elektriniu plaktuvu gilesniame inde plaku 4 kiaušinius (3 min.). Pamatuoju 270 g cukraus ir, supylusi į kiaušinius, vėl plaku , kol ištirpsta cukrus. Pamažu supilu išlydyto 180 g sviesto, plaku 3 – 4 min. Imu 270 g persijotų aukščiausios kokybės  miltų su 1 a.š. kepimo miltelių, 20 g vanilininio cukraus ir vėl gerai išsuku (iki vientisos tirštokos kreminės masės).

Į tešlą sudedu obuolių skilteles, mediniu šaukštu permaišau, kad vienodai pasiskirstytų. ,,Šarlotę“ sukratau į paruoštą skardą (galima naudoti bet kokią skardą).  Kepu 180 laipsnių orkaitėje 40 – 45 min.

Nuostabus obuolių pyragas visada pavyksta. ,,Šarlotę“ karštą skanu valgyti su ledais ar atšalusią prie kavos, arbatos. Puikus desertas prie sekmadienio pietų! Skanaus!

Išbandė ir pateikė: Vitalija Jakubauskienė
Foto: Vitalijos Jakubauskienės
 
 

Reklama