NAUJIENOS

Šaltanosiai


Miestas:
Laiko patikrintas receptas, nepaliekantis abejingų. 
 
250–300 ml mėlynių užpilti 1–2 valgomaisiais  šaukštais cukraus. Ne mėlynių sezono metu įdarą galima gaminti iš slyvų, bruknių ar stambiai tarkuotų obuolių. Vaisius ar uogas reikia užpilti su šiek tiek cukraus, obuolius dar galima pabarstyti cinamonu.
 
Į 0,5 kg miltų įmušti 1 kiaušinį, įberti žiupsnelį druskos, įpilti apie 150 ml vandens ir suminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų, esant būtinybei įberti šiek tiek miltų ar įpilti šiek tiek vandens. Tešla turi būti lengvai minkoma. Suminkytą tešlą plonai iškočioti, išspausti su apversta stikline apskritimus. Į juos dėti įdaro ir su pirštais užspausti, kad įdaras neištekėtų, tada visą  kraštelį užraityti arba užspausti nedidele šakute, taip užtvirtinant kraštelį. 

Dėti į jau verdantį vandenį. Virti apie 10 min, pasūdytame vandenyje. Galima užšaldyti ir mėgautis kai tik norėsis, tuomet reikia virti šiek tiek ilgiau.
Patiekti su grietine ar natūraliu jogurtu.


Skanaus! 
 
Gintarė Ulman

Šaltanosiai

Šaltanosiai

Laiko patikrintas receptas, nepaliekantis abejingų.    250–300 ml mėlynių užpilti 1–2 valgomaisiais  šaukštais cukraus. Ne mėlynių sezono metu įdarą galima gaminti iš slyvų, bruknių ar stambiai...


Reklama