Saldi vitaminų bomba ant jūsų stalo
  NAUJIENOS

Saldi vitaminų bomba ant jūsų stalo

Kategorija:

Miestas:
Vasara – tai metų laikas, kuomet saulės spinduliai kaitina po šaltojo sezono pabalusius skruostus, o aplinkui žaliuojanti gamta leidžia įkvėpti tyro, gaivaus oro bei pasidžiaugti vasaros teikiamais malonumais. Vienas iš jų – miško uogos. Tai vienas iš didesnių vasaros malonumų, kuomet vaikštant miško takeliais galima aptikti kur ne kur pūpsančių šviežių mėlynių, aviečių, žemuogių ir kitų uogų, praturtintų  būtiniausiais  vitaminais ir atliekančių svarbų vaidmenį palaikant mūsų stiprią imuninę sistemą, taip apsaugant  nuo įvairių ligų. Valgant uogas, naudą duoda tokie vitaminai kaip A, E, B grupės, folio rūgšties bei C. Ypatingai reikėtų pastebėti, kad mėlynės reitinguojamos šviežių uogųsąrašoviršūnėjedėlsavostiprausantioksidaciniopoveikiobeiturimųgalingųpriešuždegiminiųmedžiagų.Braškėseesantys, mikroelementai – geležis, kalis, kalcis, magnis stiprina širdį, kaulus, dantis bei nervų sistemą. Aviečių uogose gausu ląstelienos taip pat manoma, jog reguliariai valgydami avietes galite apsaugoti savo regėjimą, nesšioseuogoseesantysantioksidantaisaugonuotinklainėjeesančiosgeltonosiosdėmėsdegeneracijos.
Miško uogas galima valgyti vienas arba naudoti trintas prie kitų desertų. Taip pat likusias uogas, galima panaudoti gaminant  kepinius ir kitus saldėsius, praturtinant juos uogomis, kurios suteiks įvairesnį skonį, taip nustebinant  šeimos narius bei artimuosius.
 
 
Pyragui reikės:
  •  1 arbatinio šaukštelio vanilės
  •  225-250ml vandens
  •  120- 130ml aliejaus
  •  ,,Kauno Grūdų“ (470g) miltinio mišinio vaniliniam pyragui
  •  3 stiklinių šviežių uogų (aviečių, mėlynių ar pjaustytų braškių)
 
Gaminimo instrukcija:
  1. Supilkite mišinį į dubenį. Įpilkite drungno vandens, vanilės ir aliejaus. Gerai išmaišykite tešlą iki vienalytės masės (tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos).
  2. Sudėkite uogas į atskirus paruoštus indelius. Uogas užpilkite tešla (tešla neturi padengti uogų visiškai). Indelius sudėkite į skardą ir kepkite 20-30 minučių iki 180°C, kol pyragas iškils ir taps auksinio–rudo atspalvio. Patiekite dar neatvėsusį. Jei pageidaujate, užberkite cukraus pudros.
 Karolina Butkevičiūtė
 
 

Reklama