NAUJIENOS

Rabarbarų pyragas


Miestas:
Rabarbarų lapkočiai turi vertingų mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, magnio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B1. 
Derlius imamas gegužės – birželio mėnesiais, laužiant lapkočius nuo šaknų, kas 10–12 dienų. Kambario temperatūroje išsilaiko apie 2 paras, bet puikiai laikosi suvynioti į maistinę plėvelę šaldytuve iki savaitės. 
 
Kepame rabarbarų pyragą
 
Įkaitiname orkaitę iki 180 C temperatūros. 
25x30 cm kepimo indui reikia:
150 g kambario temperatūros sviesto išsukti su 150 g cukraus ir 1 arbatiniu šaukšteliu vanilinio cukraus, įmušti 1 kiaušinį ir 2 kiaušinių trynius, viską sumaišyti. 300 g miltų sumaišyti su 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir supilti į kiaušinių ir cukraus masę, suminkyti. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, bet nelimpanti prie rankų. Kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, rankomis ištampyti tešlą, kad pasiskirstytų tolygiai per visą skardą. Svarbu suformuoti tešlos kraštelius skardoje, kad neleistų įdarui ištekėti. 
 
Nuplauti, nulupti ir smulkiais kubeliais supjaustyti apie 800 g rabarbarų. Rabarbarų kubelius užberti ant skardoje suformuotos tešlos paskirstant per visą būsimą pyragą. 
 
Teliko pagaminti trupinius
 
 Į 100 g ištirpinto sviesto supilti 100 g cukraus, 1 arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus ir 125 g miltų, viską išmaišyti, susiformuos tyrės konsistencijos tešla, iš kurios imant rankomis po gabalėlį tešlos ir trupinant ant rabarbarų, gausis šlapi trupiniai.


Kepti orkaitėje apie 45 min, kol taps auksinės spalvos.


Skanaus!

Gintarė Ulman
 
 

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų lapkočiai turi vertingų mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, magnio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B1.  Derlius imamas gegužės – birželio mėnesiais, laužiant lapkočius nuo šaknų, kas 10–12 dienų....


Reklama