NAUJIENOS

Pyragas su karamelizuotų obuolių įdaru


Miestas:
Nieko nėra jaukiau žvarbią žiemos popietę, kaip spragsinti ugnelė židiny ir kepamas kvepiantis obuoliais pyragas. Man pavyko iškepti nuostabiai skanų pyragą su karamelizuotais obuoliais. Tad dalinuosi šiuo receptu.

Nulupame 2-3 obuolius ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Apšlakstome citrinos sultimis ir dedame į įkaitintą keptuvę, primažiname kaitrą, užberiame 3 v. š. cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai apsivelia sutirštėjusiu cukraus sirupu. Įdedame 1 v. š. sviesto, užberiame  0,5 a. š. cinamono. Maišydami mentele apkepiname iki ištirpsta sviestas, obuolių skiltelės švelniai paruduoja. Įdedame 2 v. š. džemo (abrikosų, obuolių ar kitokio), dar užkaitiname ir išjungiame. Tąsus, tirštas įdaras paruoštas. Leidžiame atvėsti.



Gaminame tešlą.
2 kiaušinius suplakame su 10 g vanilinio cukraus, 2 v. š cukraus, trupučiu druskos. Įliejame 50 ml aliejaus, suberiame 250 g ,,Ekstra“ miltų, sumaišytų su 1 a. š. kilimo miltelių. Viską išmaišome ir gerai suminkome. Daliname tešlą į dvi dalis – vieną didesnę ir kitą – mažesnę. Mažesnį rutuliuką suvyniojame į maistinę plėvelę ir leidžiame atšalti šaldiklyje 30 min. .

Į paruoštą kepimui formą iš didesniojo tešlos rutulio išklojame plokščią dubenėlį, į kurį dedame ir vienodai išlyginame karamelizuotą obuolių įdarą.
Ant viršaus užtarkuojame atšaldytą tešlos gabalėlį – ir į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35-40 min.. Iškepus apibarstome cukraus pudra.




Nuostabus skanėstas sekmadienio popietei! Tikrai verta išbandyti!

Vija Jakub
 

Pyragas Motinos dienai

Pyragas Motinos dienai

Kai rausvu rūbu pasipuošia sakuros, prisimename savo mamas – tas, kurios yra šalia, ir jau išėjusias žvaigždžių takais... Motinos dienai kepu patį skaniausią pyragą, kuriuo pavaišinsiu savo vaikus ir anūkes,...


Reklama