NAUJIENOS

Plovas kitaip


Miestas:
Žinia, kiekviena šeimininkė puodus maišo savaip. Jei dar pasidalina savo patirtimi, atsiranda naujas receptas.
Skanus, maistingas ir sotus yra plovas – patiekalas, nežinia kada atkeliavęs iš rytų šalių. Europietiškoje virtuvėje mėgstama improvizuoti. Tad mano plovas – dar viena improvizacija.

Pasiruošiu. 600 g kiaulienos (,,su riebaliuku“ – sprandinės, kumpinės, mentės) supjaustau kubeliais, užberiu druskos, pipirų, užtrėškiu 3 skilteles česnako. Permaišau ir palieku bent pusvalandžiui, valandai susuprieskoninti.
Tuo metu sutarkuoju 3 morkas, supjaustau didelę galvą svogūno. Bandysiu dar įdėti vieną žaliąją cukiniją – ją taip pat sutarkuoju.  



Ryžius dėl patogumo imu plikytus pakeliuose. Prieš virdama pakelius pamerkiu į šaltą vandenį, gerai nuplaunu, nuskalauju – kad kuo mažiau būtų krakmolo. Taip paruošti ryžiai visada būna birūs.
Ryžius sudedu į verdantį pasūdytą vandenį ir verdu 20 min. Išvirusius ryžius gerai nusunkiu, nuspaudžiu ir iškratau į didesnį puodą.

Mėsos gabaliukus prieš kepindama apibarstau miltais, pamaišau, kad apsivoliotų ir nesukibtų. Kepinu gilioje keptuvėje, įkaitintame aliejuje, truputį permaišydama, kad vienodai apskrustų gabalėliai. Bet nesukepinu (15-20 min.). Tada sudedu svogūnus, morkas, cukiniją. Viską sumaišau. Troškinu uždengusi stikliniu dangčiu ant nedidelės kaitros 30 min. Iš cukinijos atsiranda sulčių, tad vandens nepilu. Baigiant įdedu 300 g pomidorų padažo (kečiupo), užkaitinu ir išjungiu.



Ant paruoštų, išvirusių, ryžių supilu troškinį, medinėmis mentelėmis gerai permaišau. Plovas paruoštas. Gaminu dviem dienom, bet maniškiai suvalgo per dieną... Bandykite – patiks ir jums! Skanaus!

Vija Jakub
 
 

Pyragas Motinos dienai

Pyragas Motinos dienai

Kai rausvu rūbu pasipuošia sakuros, prisimename savo mamas – tas, kurios yra šalia, ir jau išėjusias žvaigždžių takais... Motinos dienai kepu patį skaniausią pyragą, kuriuo pavaišinsiu savo vaikus ir anūkes,...


Reklama