NAUJIENOS

Pikniko bandelės


Miestas:
Kai sugalvoji greit lėkti į lauką, reikia skubiai suktis, kad lauke turėtumėte ką užkąsti, išgelbėja šaldyta tešla. Ir kaip smagu vos pavasarėjančiu oru pasidaryti nedidelį pikniką su arbata.   
 
Pikniko bandeles kepu iš pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos. Iš to kiekio gaunu 12 bandelių. 
 
Įdarui susismulkinu svogūną, sutarkuoju morką, viską pakepinu su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Smulkiais kubeliais supjaustau pusę vištienos krūtinėlės ir sudedu į daržoves. Įbėriau žiupsnį druskos, šiek tiek pipirų ir  saldžiosios raudonosios paprikos miltelių. Baigiant kepti įpilu gerą šaukštą pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškinau. Atvėsusį įdarą dedu ant tešlos, supjaustytos kvadratukais.

Uždėjusi įdarą ant tešlos kvadratuko, visus jos kampus užlenkiu į vidurį. Viduryje tešlos kampučius suspaudžiu, kad suliptų. Taip pat palipinu ir šoninius kraštus. Žinoma, tešlą galima lenkti ir trikampėliu, o kraštus užspausti šakute.  
Bandeles kepu orkaitėje pagal instrukciją ant šaldytos tešlos pakelio.

Jei norisi saldžių bandelių, galite šakute sutrinti 100 gramų varškės, į ją įpilti pusantro valgomojo šaukšto grietinėlės, 1 šaukštą cukraus (pagal skonį), įberti razinų, viską sumaišyti – gausite puikų saldų įdarą.



Skanaus ir smagaus pikniko! 

Gintarė Ulman

Mamos želė

Mamos želė

Šeimininkės puikiai žino želatinos stebuklingą galią virtuvėje. Ji sustingdo šaltieną, be jos neapseina saldumynų gamintojai. Kaip greitai paruošti labai skanų ir gražų desertą iš savo uogienės? 8 a. š....

Mano čeburekai

Mano čeburekai

Čeburekas – miltinis pusmėnulio formos paplotis, įdarytas smulkinta mėsa su svogūnais ir keptas riebaluose. Tai yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas, atkeliavęs iš Krymo pusiasalio. Išvertus iš turkų kalbos...

Azu troškinys

Azu troškinys

Azu troškinys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, avienos, kiaulienos, vištienos be kaulų. 500 g mėsos supjaustyti (šiuo atveju jautienos)  2–4 cm kubeliais, pakepinti keptuvėje, įkaitintame...


Reklama