NAUJIENOS

Pažaislyje – sveiko maisto ir gurmaniškos muzikos vakarėlis

Kategorija:

Miestas:
 
Šį sekmadienį (rugsėjo 24 d.) Kaune vyks 21-oji Sveiko maisto šventė.  Ši šventė dedikuota vakarėlių užkandžiams. Lankytojai galės degustuoti sveikus vakarėlių užkandžius, dalyvauti pokalbių studijoje su mitybos specialistais bei atrasti naujovių sveiko maisto mugėje. Šventę vainikuos įspūdingas vakarėlis „Pažaislio dūzgės“
 
Maistą jam ruošia restoranas Monte Pacis, desertu rūpinasi restoranas Holigans, o vakaro programą praturtins VAROM! komanda su žmogumi-orkestru Sauliumi Petreikiu.
 
Saulius Petreikis sako, kad kiekvienam koncertui ruošiasi specialiai ir šventės metu žada atlikti  kūrinius,kurie išjudintų net didžiausius tinginius. „Pats žodis “vakarėlis” įpareigoja visą muziką dėlioti taip, kad įvyktų tikras  gurmaniškas vakarėlis! O sveikas maistas - tai energija, jeigu jis dar ir skaniai paruoštas - tai ir didžiausias malonumas. Tikiuosi pabūti bendrystėje su sveiko maisto šventės dalyviais“, - apie artėjantį susitikimą Pažaislyje kalba atlikėjas.
 
Rokas Vasiliauskas, restorano MontePacis virtuvės šefas žada ne mažesnes staigmenas vakarėlio meniu kompozicijoje: „Žmonės dažnai galvoja, kad sveikas maistas yra beskonis arba neskanus. Taip tikrai nėra. Mūsų komanda rūpestingai paruoš šaltuosius užkandžius ir karštus patiekalus šiam vakarėliui. Tai bus ne tik skanu, bet ir sveika. Meniu sudarytas iš įvairių salotų, svečius vaišinsime saulėje džiovintų pomidorų humusu su daržovių lazdelėmis, skrudintais riešutais su žolelėmis, Brie sūriu su karamelizuotomis kriaušėmis, raugintomis ir marinuotomis daržovėmis, keptais azijietiškais ryžiais su daržovėmis, keptais Portobelo grybais, įdarytais porais ir mėlynuoju sūriu, daržovių TikkaMassala kariu ir kt.
 
Restorano Holigans virtuvės komanda vakarėliui ruošia 10 kg aviečių – burokėlių šokoladinį veganišką tortą, kuris gaminamas iš ekoanakaržių riešutų, ekokerobo, eko kokoso aliejaus, datulių, eko lietuviškų burokėlių, be gliuteno ir cukraus, be margarinų, hidrintų riebalų, skonio stipriklių, sintetinių aromatizatorių, stabilizatorių ir pan. „Kas gali dar labiau derėti nei avietės, šokolado ir burokėlio trio?“- linksmai šypsosi sveiko maisto šventės konkurso komisijos narys restorano Holigans virtuvės šefas Ramūnas Prasauskas.
 
Daugiau informacijos ir registracija į sveiko maisto šventę www.sveikuoliai.lt.
 
Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė, el. paštas sigita@sveikuoliai.lt, tel. 865631211
 
 

Reklama