NAUJIENOS

Paprastas obuolių pyragas


Miestas:
4 mažesnių (jei didesni užteks ir 3) kiaušinių baltymus išplakti su 100 g cukraus. Jei obuoliai rūgštūs dėti 120 g cukraus. Prieš plakant įberti  arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus. Plakti tol, kol plakinys  pabals ir sustandės. Tada į plakinį Įsijoti 160 g  miltų ir viską išmaišyti. Tešlos nebus daug, bet kepant ji pasikels. Supjaustyti skiltelėmis 3 vidutinio dydžio obuolius.

Formuojame pyragą. Į skradą supilame mažiau nei pusę tešlos, paskirstome šaukštu palei visa skardą, tada beriame supjaustytus obuolius. Galime pabarstyti cinamonu ir 50 g migdolų skiltelėmis ant viršaus,  sudedame likusia tešlą. Geriausiai dėti po truputį šaukštu. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Stebėti, kada bus iškepęs. Atvėsusį pabarstome cukraus pudra.

Skanaus! 

Gintarė Ulman

Mamos želė

Mamos želė

Šeimininkės puikiai žino želatinos stebuklingą galią virtuvėje. Ji sustingdo šaltieną, be jos neapseina saldumynų gamintojai. Kaip greitai paruošti labai skanų ir gražų desertą iš savo uogienės? 8 a. š....

Mano čeburekai

Mano čeburekai

Čeburekas – miltinis pusmėnulio formos paplotis, įdarytas smulkinta mėsa su svogūnais ir keptas riebaluose. Tai yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas, atkeliavęs iš Krymo pusiasalio. Išvertus iš turkų kalbos...

Azu troškinys

Azu troškinys

Azu troškinys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, avienos, kiaulienos, vištienos be kaulų. 500 g mėsos supjaustyti (šiuo atveju jautienos)  2–4 cm kubeliais, pakepinti keptuvėje, įkaitintame...


Reklama