NAUJIENOS

Oriniai ,,rageliai“


Miestas:
Tai labai skanūs žagarėlių giminaičiai. Lengvučiai, oriniai ,,rageliai“– kurių paragavę, norėsit gaminti ir vaišintis kasdieną.

,,Ragelių“ receptas labai paprastas. Tereikia 2 kiaušinių, stiklinės miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio smulkios druskos, 16 g vanilinio cukraus ir 50 g cukraus pudros.

Kiaušinius gerai išplakame su 0,5 a. š. druskos ir vaniliniu cukrumi. Persijotus miltus sumaišome su 1 a. š. kepimo miltelių ir supilame į kiaušinių plakinį. Labai gerai išminkome. Tešla turi būti vientisa, nelipti prie rankų ir tąsi.
Pasimiltavę tešlą ir lentelę, iškočiojame labai plonai (iki peilio ašmenų plonumo). Kočiojame iš vidurio į pakraščius, kad nesusidarytų pūslės.



Iškočiotą tešlą supjaustome figūriniu skrituliniu rėžtuku ar  aštriu peiliu pailgomis, maždaug 2,5 cm pločio ir 10 cm ilgio juostelėmis. Su šakute sukame ritinuką ir dedame į įkaitintą aliejų puodelyje.



Kad neišsiskleistų, antra šakute vis prilaikome suktinuką. Primažiname kaitrą. Formuojame kitą ir dedame virti. Taip susukame 3 – 5 ragelius ir ,apvesdami kitą pusę, verdame iki išsipučia ir gražiai pagelsta.



Išgrėbiame kiaurasamčiu ir apibarstome cukraus pudra.
Netaisyklingos formos, bet gražūs, trapūs ir kvapnūs ,,rageliai“ kaipmat ištirps! Smaližiai prašys dar ir dar iškepti. Šie lengvučiai, ne per saldūs skanėstai niekada neatsibos.


Skanaus!

,,Nepriklausoma virtuvės šefė“: Vitalija Jakubauskienė
 
 

Kas yra tikroji arbata?

Kas yra tikroji arbata?

Arbata – antras pagal populiarumą gėrimas pasaulyje (populiariausias – kava) ypač svarbus Azijos ir Europos šalių kultūrose. Nuo kelių dienų trunkančių ceremonijų Rytuose, gydomųjų ritualų visame pasaulyje iki popiečio puodelio...


Reklama