NAUJIENOS

Nuostabaus skonio kreminis tortas be kepimo


Miestas:
Artėja birželis –gražių švenčių metas. Verta pasidairyti įdomių, greitai pagaminamų ir labai skanių gardumynų receptų.
Vienas iš skaniausių ir garantuotai pasiseksiančių tortų – nepakartojamo skonio kreminis tortas, kurio nereikia kepti.

Pirmiausia ruošiu kremą pertepimui. Į nerūdijančio plieno gilų puodelį suplaku 2 kiaušinius su 150 g cukraus, įberiu  25 g vanilinio cukraus, 2 v. š. bulvių krakmolo. Gerai išplaku (galima mikseriu). Įpilu 20 proc. 250 g grietinėlės ir dar plaku 2–3  minutes (tik nesumuškite sviesto). Tada puodelį su mase dedu ant nekaitrios ugnies ir, visą laiką maišydama šluotele, kaitinu, kol sutirštėja (2–3 min.), pasidaro puri, padvigubėja kiekis. Nukėlusi, po 1 minutės, dar įdedu 50 g grietinėlės sviesto ir pamažu šluotele išsuku. Kremas paruoštas, purus ir gardžiai kvepia, atrodo kaip plombyriniai ledai.

Ruošiu trupininę tešlą. Imu 250 g aukščiausios rūšies miltų (labai tinka EKSTRA), 50 g cukraus, sumaišau šaukštu. Tada sutarkuoju 200 g sviesto (82 proc.) ir rankomis trupinu masę, kol gaunu vientisus birius trupinius. Juos padalinu į 2 dalis, beriu į nesvylančią keptuvę ir nuolat maišydama kepinu, iki trupiniai gražiai, lyg auksiniai, pagelsta.

Pasiruošiu formą. Formos kraštus lygiai iškloju maistine plėvele ar celofanu (truputį patepu aliejui). Į dugną beriu atšalusius smėlinius trupinius maždaug 2–3 cm sluoksniu, suploju stiklinės dugnu. Ant trupinių pagrindo (į kelias vietas) dedu kremą ir labai atsargiai (kad neliptų trupiniai) paskleidžiu ant viso paviršiaus. Ir tai kartoju dar 2 kartus. Ant antro sluoksnio galima užtepti saldžiarūgštės uogienės (juodųjų serbentų, raudonųjų serbentų želė ar kitokios). Tortas turi išeiti trijų sluoksnių. Viršų padengiu kremu. Uždengiu formą maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą visai nakčiai, kad gerai persiimtų visi sluoksniai. Rytą tortas jau paruoštas. Atsargiai nuimu formą ir plėvelę.

Puoškite pagal savo skonį – tinka baltojo šokolado drožlės, gėlytės iš kremo, braškės ar kitaip. Gražus tortas ir be puošybos. Dalijant tortą, gražiai matosi visi sluoksniai. O jau koks gundantis aromatas!
Belieka kviesti svečius prie šventinio stalo. Būtinai pamėginkite! Kartą pagaminę tokį šventinį gardėsį, pamiršite tortus iš parduotuvės.


Pateikė – Vitalija Jakubauskienė
 
 

Vėtrungių kelias

Politikų žodis

Virginija Vingrienė

Virginija Vingrienė

Rimantė Šalaševičiūtė

Rimantė Šalaševičiūtė

Egidijus Vareikis

Egidijus Vareikis








Nerimstanti teatro dvasia

Nerimstanti teatro dvasia

Birželio 26 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Neringa Bulotaitė švenčia gražų jubiliejų – 60-metį! Ji – režisieriaus Jono Vaitkaus mokinė, studijavusi jo pirmajame „dešimtuke“ Lietuvos...

Reklama