NAUJIENOS

Naminiai kotletai su pavasarinėmis salotomis


Miestas:
Bene dažniausias mūsų virtuvės pietų patiekalas – kotletai. Gaminame juos iš visokios mėsos: kiaulienos, jautienos, vištienos, žvėrienos. Mano patikrinti kotletai iš kiaulienos ir vištienos faršo, dar vadinami naminiais arba mamos kotletais. Ir būtinai – su pavasarinėmis salotomis!

Sumaišau po 300 g maltos kiaulienos ir vištienos. Piene pamirkau 2 riekeles batono, nuspaudžiu ir ištrinu šakute su 2 kiaušiniais (iki purumo). Susmulkinu vidutinį svogūną ir viską sudedu į faršą. Įberiu 1a.š. smuklios druskos, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų ir gerai išmaišau, kad vienodai pasiskirstytų.

Formuoju kotletus, pavolioju juos į džiūvėsėlius ir dedu į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepu primažinusi kaitrą, pavartydama 10 – 15 min. (kepu uždengusi stikliniu dangčiu). Patikrinu maltinius įdurdama smailiu peilio galiuku – jei gerai iškepė, nebebėga iš kotletų sultinys.



Kitoje keptuvėje paruošiu baltą padažą (1v. š. miltų, 50 g sviesto, smulkinto svogūno, lauro lapelis, keli kvepiančiųjų pipirų žirneliai, 250 ml virtų bulvių sultinio ar pieno, 2 v. š. grietinės). Karštą padažą galima užpilti ant kotletų, truputį pakaitinti ar patiekiant užlieti ant bulvių košės ar kotletų (kaip kas mėgsta).

Garnyrui gaminu pavasarines salotas. Supjaustau saują žalių svogūnų laiškų, šviežią agurką, ridikėlių, krapų, truputį užberiu druskos, pagardinu grietine. O kaip pakvimpa pavasariu!  



Minkštučiai, purūs naminiai kotletai keliauja ant pietų stalo. Skanu ir paprasta!

Gamino ir nufotografavo: Vitalija Jakubauskienė
 

Mamos želė

Mamos želė

Šeimininkės puikiai žino želatinos stebuklingą galią virtuvėje. Ji sustingdo šaltieną, be jos neapseina saldumynų gamintojai. Kaip greitai paruošti labai skanų ir gražų desertą iš savo uogienės? 8 a. š....

Mano čeburekai

Mano čeburekai

Čeburekas – miltinis pusmėnulio formos paplotis, įdarytas smulkinta mėsa su svogūnais ir keptas riebaluose. Tai yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas, atkeliavęs iš Krymo pusiasalio. Išvertus iš turkų kalbos...

Azu troškinys

Azu troškinys

Azu troškinys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, avienos, kiaulienos, vištienos be kaulų. 500 g mėsos supjaustyti (šiuo atveju jautienos)  2–4 cm kubeliais, pakepinti keptuvėje, įkaitintame...


Reklama