NAUJIENOS

Mišrainė su sūriu ir pievagrybiais


Miestas:
Tradicinė balta mišrainė dažnai būna ant mūsų stalo. O pabandykim gamindami derinti kiek kitokius produktus, pakeisti įprastus.

Išverdu kietai 2 kiaušinius. Kubeliais supjaustau 100 g fermentinio sūrio (vietoje virtų bulvių). Turiu 150 g pievagrybių (vietoj mėsos ar ,,Daktariškos“ dešros).



Pievagrybių kepurėles nulupu. (Plaunant sugeria daug vandens). Lupasi labai lengvai. Pievagrybius supjaustau skiltelėmis ir pakepinu  įkaitintoje sausoje keptuvėje, kol išsiskiria sultys (7 min. ). Tada įlieju 2 v. š. aliejaus, suberiu susmulkintą svogūno galvutę ir viską pakepinu. (Taip ruošiami pievagrybiai įdarui ar padažams – visada bus kvapūs, sultingi).



Į dubenį dedu supjaustytus kiaušinius, sūrį, žalius konservuotus žirnelius ir atvėsusius pakepintus pievagrybius su svogūnais. Pagal skonį užberiu druskos, užbarstau žaliais krapais ir uždedu 2 – 3 v. š. majonezo.



Mišrainė paruošta. Papuošiu vyšniniais pomidoriukais, pridedu paskrudintos juodos duonos riekelių ir nešu ant stalo. Tikrai vykęs labai paprastų produktų derinys! Pabandykit ir jūs. Skanaus!

Paruošė ir pateikė: Vitalija Jakubauskienė
 
 

Kas yra tikroji arbata?

Kas yra tikroji arbata?

Arbata – antras pagal populiarumą gėrimas pasaulyje (populiariausias – kava) ypač svarbus Azijos ir Europos šalių kultūrose. Nuo kelių dienų trunkančių ceremonijų Rytuose, gydomųjų ritualų visame pasaulyje iki popiečio puodelio...


Reklama