NAUJIENOS

Mano plovas su kiaulienos sprandine


Miestas:
Plovas su aviena yra tradicinis Vidurinės Azijos patiekalas. Tai labai sotus patiekalas. Pasaulio virtuvėse gaminami įvairūs plovai – su kiauliena, jautiena, vištiena ar net su žuvimi. Visų pagrindą sudaro ryžiai.

Aš gaminu plovą savaip. Geriausiai tam tinka kiaulienos sprandinė (500 g). Nuplovusi mėsą supjaustau nedideliais kubeliais, pasūdau ir suprieskoninu (įspaudžiu kelias skilteles česnako, įberiu juodųjų ir kvepiančiųjų maltų pipirų). Taip paruoštą mėsą palieku kelioms valandoms.

Smulkiai supjaustau nemažą svogūno galvą, sutarkuoju 2 morkas.
Paruoštą mėsą pabarstau miltais ir pamaišydama apkepinu įkaitintame aliejuje. Sudedu svogūnus su morkomis ir dar truputį pakepinu. Jau dabar pakvimpa kepinta mėsytė!

Viską dedu į puodą ir užpilu karštu vandeniu, kad apsemtų. Jei reikia, dar įberiu druskos , įmetu kelis lauro lapelius. (Galima paskaninti aštriąja paprika ar kitais prieskoniais). Troškinu vis pamaišydama, kol mėsa visai suminkštėja (iki 1 val.). Padažas sutirštėja. Baigiant įdedu pomidorų padažo (kuo geresnės kokybės).



Atskirai paruošiu ryžius (400 g). Kelis kartus perplovusi šaltu vandeniu, verdu apie pusvalandį. Tada ryžius nusunkiu, rėtuke perplaunu vėsiu virintu vandeniu ir suberiu į mėsos troškinį, gerai permaišau. Plovas pavyko!



Prie mano plovo labai tinka namuose rauginti agurkai. (Tie, kur vasarą užraugiau ir jums receptą aprašiau). Skanaus!

Plovą virė, aprašė ir nupaveikslavo savo virtuvės šefė: Vitalija Jakubauskienė
 
 

Varškiniai rageliai

Varškiniai rageliai

Sekmadienį įprasta paskanauti namuose pagamintais saldumynais. Paskutinį šios kalendorinės žiemos sekmadienį palepinsiu savo šeimyną ir  bičiulius varškiniais rageliais. Vienam kepimui sutrinu 200 g pusriebės...

Jūrinio ešerio salotos

Jūrinio ešerio salotos

Karšto rūkymo jūrinį ešerį išdorojame nuo kaulų, rankomis sutrupiname mėsą. Susmulkiname puse (priklauso nuo žuvies dydžio ir skonio) raudonojo svogūno, įdedame skardinę konservuotų raudonųjų pupelių (gryna masė pupelių 220...

Pikniko bandelės

Pikniko bandelės

Kai sugalvoji greit lėkti į lauką, reikia skubiai suktis, kad lauke turėtumėte ką užkąsti, išgelbėja šaldyta tešla. Ir kaip smagu vos pavasarėjančiu oru pasidaryti nedidelį pikniką su arbata.      Pikniko...

Menas ir internete – menas

Menas ir internete – menas

Jo kūrybinis procesas reikalauja pastangų, idėjų, meninės kokybės ir daugelio kitų komponentų. Jis vertas apdovanojimų, bilieto, žiūrovų ir žiniasklaidos dėmesio. Tai inovatyvi šio laiko meninė raiška, bet ne gyvo meno pakaitalas ir...


Reklama