NAUJIENOS

Mandarininis pyragas


Miestas:
Kosminiu greičiu artėjame į didžiąsias metų šventes – Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus. Sumanios šeimininkės mintyse jau dėlioja šventinius meniu. Norisi svečius nustebinti vienu kitu nauju patiekalu. Tad jau pats laikas paeksperimentuoti.

Koks Kalėdų stalas be oranžinių mandarinų? Pabandysiu juos pateikti pyrago pavidalu.
Nuplaunu ir nulupu 8 mandarinus. Paruošiu skardą: įkloju kepimo popierių, sutepu trupučiu aliejumi, pabarstau miltais ir cukrumi. Mandarinus perpjaunu pusiau ir išdėlioju eilutėmis po 4 puseles.



Du nuluptus ir skiltelėmis išskaidytus mandarinus su 2 kiaušiniais išsuku elektriniu trintuvu ir pertrinu per smulkų sietelį, kad nepatektų mandarino plaušelių.
Gilesniame dubenėlyje paruošiu tešlą. Į kiaušinių ir mandarinų plakinį beriu 100 g cukraus, žiupsneliuką smulkios druskos, 20 g vanilinio cukraus, įlieju 150 ml aliejaus, 150 ml vandens. Į miltus įmaišau 2 a. š. kildinimo miltelių ir viską gerai išsuku, kol gaunasi vientisa tirštos grietinės masė. Sutarkuoju vieno mandarino žievelę – sudedu į tešlą – dėl spalvos ir kvapo.



Tešla aplieju mandarinų puseles ir – į įkaitintą180 laipsnių orkaitę. Kepu 40 min. .Gražiai kildama tešla paskandina mandarinus. Gundančiai kvepia putlutis oranžinis mandarinukas.



Iškepusiam pyragui leidžiu atvėsti. Atsargiai pridengiu lentele ir apvertusi kreseliu, kad iškristų.




Gražumėlis gardumėlis! Kalėdinis eksperimentas pavyko – tad siūlau šį receptą ir jums.

Vija Jakub
 

Plovas kitaip

Plovas kitaip

Žinia, kiekviena šeimininkė puodus maišo savaip. Jei dar pasidalina savo patirtimi, atsiranda naujas receptas. Skanus, maistingas ir sotus yra plovas – patiekalas, nežinia kada atkeliavęs iš rytų šalių....


Reklama