NAUJIENOS

Krabų užtepėlė


Miestas:
Krabų lazdeles mėgstame dėl savito švelnaus skonio. Tai nepakeičiamas ingredientas mišrainei su kukurūzais. O ar gaminote krabų užtepėlę? 
Užkandėlė – labai paprasta, greitai pagaminama. Pasiruošiu produktus: 150 g krabų lazdelių, 100 g fermentinio sūrio, 1 kietai virtą kiaušinį, 4 v. š. majonezo.



Susmulkinu krabų lazdeles, kiaušinį, uždedu sutarkuotą sūrį, majonezą, įberiu truputį druskos, kvepiančių pipirų ir viską ištrinu elektriniu trintuvu (,,blenderiu“).



Krabų užtepėlė tiks pusryčiams ant skrudintos duonos ar batono riekelės.
Šventiniam stalui ruošiu užkandžių ,,šaukštelius“. Į ,,šaukštelius“ truputį įbraukiu sviesto ir pakaitinu mikrobangų krosnelėje.



Kai atvėsta, dedu į juos užtepėlę, papuošiu pomidorų ir agurkų skiltelėmis. Kad ,,šaukšteliai“ paminkštėtų, prieš patiekiant, patartina dar palaikyti 1 – 2 val. .Mano draugės jau ragavo krabų užkandėlę. Skaninosi ir spėliojo, kokie gi ingredientai... Patiko! Pagaminkite ir jūs!

,,Mano krašto" ,,virtuvės šefė":  Vitalija Jakubauskienė
 

Mano ,,drėbtinis“

Mano ,,drėbtinis“

Kai už lango balta žiema ir šaltukas kanda, kad net tvoros pyška ir po kojomis sniegas skamba, nieko nėra maloniau už šiltą virtuvę ir kvepiantį pyragą. Prisiminiau savo daug kartų keptą ,,drėbtinį“. Pavadinimas gimė...


Reklama