NAUJIENOS

Kiaušiniai, įdaryti varške ir žalumynais


Miestas:
Kas gali būti maistingiau už kiaušinius ir varškę? O dar pridėjus savo darže užaugintų svogūnų laiškų ir salotų – skanu, sotu ir gražu.
Išverdame kietai 3 – 4 kiaušinius. Truputį atvėsus, nulupame ir perpjovę išimame trynius. Dubenėlyje trynius sutrinkime su 70 g sviesto, 3 v. š. majonezo ir 100 g 9 proc. nerūgščios varškės. ( Tiks įdėti smulkiai supjaustyto rūkyto kumpelio gabaliukų).



Pagardiname žiupsneliu smulkios druskos, pipirais, sauja smulkintų svogūnų laiškų. Išsuktą masę dedame į baltymų puseles. Lėkštę išklojame šviežiomis salotomis, apšlakstytomis alyvuogių aliejumi.



Žalia lėkštė džiugins akį ir žadins apetitą. Puikiai tiks pusryčiams , pavakariams ar kaip žalias užkandis ir stalo puošmena ant Joninių stalo. Skanaus sotaus!

Vitalija Jakubauskienė
 

Šaltanosiai

Šaltanosiai

Laiko patikrintas receptas, nepaliekantis abejingų.    250–300 ml mėlynių užpilti 1–2 valgomaisiais  šaukštais cukraus. Ne mėlynių sezono metu įdarą galima gaminti iš slyvų, bruknių ar stambiai...


Reklama