NAUJIENOS

Kepti marinuoti sparneliai


Miestas:
Kai norisi kažko pikantiško ir labai skanaus, kepame vištienos sparnelius. Vilioja daugybė receptų. Vienas labiausiai man patikusių – kepti sparneliai su medumi.
Perku 1 kg sparnelių. Nuplovusi ir nusausinusi popieriniu rankšluosčiu, marinuoju.
Marinatas labai paprastas. Į dubenį dedu 3 v. š. majonezo, įspaudžiu 4 skilteles česnako, įberiu 1 a. š. smulkios druskos, 3 a. š. prieskonių mišinio vištienai (raudonosios ir saldžiosios paprikos milteliai, raudonėliai, muskato riešutas, kvepiantieji ir juodieji pipirai), įdedu 1,5 v. š. medaus ir viską sumaišau. Sparnelius gerai įtrinu marinato mase. Taip paruoštus palieku kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti.




Kepimo popieriumi iškloju skardą, truputį patepu aliejumi ir sudedu su visu marinatu sparnelius. Kepu atvirus 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą. (Galima pridengti kepimo rankove – kad matytume, kaip kepa). Sparneliai gražiai apskrunda. O jau kaip kvepia!

Jei mėgstate, galima į keptuvę kartu su sparneliais įdėti džiovintų slyvų, puselių obuolių, kriaušių.



Tokiu pat marinatu prieskoninu visą vištą ar šlauneles. Kartu su vištiena kepu bulves. Viskas iškepa vienu metu. Kartu ir mėsytė, ir gardžios bulvytės! Skanaus!

Patirtimi pasidalino: Vitalija Jakubauskienė
 

Mamos želė

Mamos želė

Šeimininkės puikiai žino želatinos stebuklingą galią virtuvėje. Ji sustingdo šaltieną, be jos neapseina saldumynų gamintojai. Kaip greitai paruošti labai skanų ir gražų desertą iš savo uogienės? 8 a. š....

Mano čeburekai

Mano čeburekai

Čeburekas – miltinis pusmėnulio formos paplotis, įdarytas smulkinta mėsa su svogūnais ir keptas riebaluose. Tai yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas, atkeliavęs iš Krymo pusiasalio. Išvertus iš turkų kalbos...

Azu troškinys

Azu troškinys

Azu troškinys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, avienos, kiaulienos, vištienos be kaulų. 500 g mėsos supjaustyti (šiuo atveju jautienos)  2–4 cm kubeliais, pakepinti keptuvėje, įkaitintame...


Reklama