NAUJIENOS

Gurmanų užkandis


Miestas:
Pats metas ruoštis Joninių vaišėms. Maloniai nustebinsite bičiulius Joninių vakarą gurmaniška užkanda – marinuotais baklažanais su paprikomis.



Nuplautus 2 baklažanus supjaustau išilgtomis skiltelėmis, pamerkiu į pasūdytą vandenį ir palieku, kol ruošiu marinatą.
Į 0,5 litro vandens įberiu 1 v. š. druskos, 3 v. š. cukraus, įpilu 3 šaukštus acto (9 proc.),. įmetu 3 lauro lapelius, kelis kvepiančius pipirus, 3 česnako skilteles ir užkaitinu iki virimo.
Nuvalau 2 paprikas, supjaustau skiltelėmis ir dalimis dedu į marinatą, pakaitinu 1-2 min. ir ištraukiu. Marinatą atvėsinu.
Druska ištraukė iš baklažanų aitrumą. Nuspaudžiu baklažanų skilteles ir apkepinu aliejuje iš abiejų pusių iki rusvumo.



Supjaustau apskritais gabalėliais 5 česnako skilteles. Į stiklainį dedu eilėmis apkepintus baklažanus, paprikų skilteles, pabarstau česnako gabalėliais ir užpilu šaltu marinatu. Laikau vieną parą šaldytuve (galima laikyti ir ilgiau – kuo ilgiau, tuo skanesni).



Aštrokas, pikantiškas gurmanų užkandis paruoštas! Įdomu paskanauti vieną ar kaip garnyrą prie mėsiškų patiekalų Joninių vakarą. Skanaus!

Vija Jakub
 
 

Gurmanų užkandis

Gurmanų užkandis

Pats metas ruoštis Joninių vaišėms. Maloniai nustebinsite bičiulius Joninių vakarą gurmaniška užkanda – marinuotais baklažanais su paprikomis. Nuplautus 2 baklažanus supjaustau išilgtomis skiltelėmis,...


Reklama