NAUJIENOS

Grietininiai desertai su uogomis


Miestas:
Labai smagu gaminti iš patirties. Kai atsibosta torto forma, savo jau žinomo skanėsto turinį dedu į indelius ledams. Lyg ir naujiena – taip pradžiuginu savo bičiulius ir anūkėles. Šis nuostabus receptas ypač populiarus mano virtuvėje, kai prasideda šviežių uogų metas.



6 ledainėms reikės 400 ml 30 proc. grietinės, 1 stiklinės kefyro. 10 a. š. želatinos, 300 g ,,Kuršėnų“ vyniotinio arba trapių sausainių ir uogų  – braškių, vyšnių, šilauogių ar kitokių. (Galima ir šaldytas).



1 stiklinėje šalto virinto vandens išbrinkinu želatiną.
Į dubenį supilu grietinę ir kefyrą, suberiu 5 – 6 v. š. cukraus, 1 a. š.vanilinio cukraus ir išsuku, kol ištirpsta cukrus. Įspaudžiu 2 v. š. citrinos sulčių.
Į indelius dedu supjaustyto pyrago gabalėlius, braškes.
Ant karšto vandens indo ištirpinu želatiną (neužvirinkit). Atvėsinusi, maža srovele, pilu želatiną į grietininę masę (tolygiai maišydama, kad nesušoktų gumulėliai) ir užlieju paruoštą ledainių turinį.
Desertus, kad sustingtų, dedu į šaldytuvą kelioms valandoms ar visai nakčiai.


Gražumėlis skanumėlis!

Vitalija Jakubauskienė
 
 

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų lapkočiai turi vertingų mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, magnio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B1.  Derlius imamas gegužės – birželio mėnesiais, laužiant lapkočius nuo šaknų, kas 10–12 dienų....


Reklama