Greitas plovas su vištienos krūtinėle
  NAUJIENOS
Macikuose pagerbtos GULAG‘o lagerių aukos

Greitas plovas su vištienos krūtinėle


Miestas:
Kartais norisi lengvo, bet sotaus valgio. Ką galiu paruošti iš ryžių ir vištienos krūtinėlės? Gaminsiu greitą plovą! Žinoma, tai ne toks, kokį verda Kazachstane.

Į šaltą vandenį dedu 2 pakelius (po 100 g) ryžių (turi gerai apsemti). Verdu po užvirimo 20 min., lengvai pasūdytame vandenyje.  Tuo tarpu sutarkuoju 2 - 3 vidutines morkas, supjaustau 2 svogūno galvutes ir pakepinu su trupučiu aliejaus ir sviesto gabalėliu.

Vištos krūtinėlę (500 g) supjaustau kubeliais, pabarstau ,,Vegeta“, spaustuku užtrėškiu 2 skilteles česnako, šiek tiek pabarstau juodųjų ir kvapniųjų pipirų mišiniu. Ranka pamaigau, kad vienodai įsigertų prieskoniai ir palieku bent 15 min. Prieš apkepindama mėsos kubelius, užpilu plaktu 1 kiaušiniu, užbarstau miltais, pamaišau, kad vienodai apsivoliotų ir kepinu svieste pamaišydama 15 min. Kubeliai greitai iškepa, gražiai apskrunda; mėsytė būna minkšta, sultinga. Baigiant kepti įdedu 2 - 3 v. š. klasikinio pomidorų padažo.

Išvirusius ryžius, pakepintas morkas, mėsos gabalėlius – viską permaišau, dedu į troškintuvą, uždengiu dangčiu ir pakaitinu orkaitėje (15 min. 180 temperatūroje).

Garuojantis vištienos plovas keliauja ant stalo. Tikrai skanus, labai lengvas ir sotus patiekalas! Garnyrui tiks parauginti agurkėliai. Skanaus!

Pateikė: Vitalija Jakubauskienė
Foto: Vitalijos Jakubauskienės
 
 
 

Reklama