NAUJIENOS

Glaistyti varškės desertukai


Miestas:
Saldūs varškės desertai patinka ir vaikams, ir suaugusiems. Varškės sūreliai, gaminami pramoniniu būdu, jau mūsų nebestebina. O štai namuose ne visi gaminame glaistytus varškinius desertukus – jie sveikesni ir visada švieži.

Naminius varškės sūrelius pasigaminti labai paprasta. Imu 300 g šviežios pusriebės varškės ( geriausiai tinka ,,Žemaitijos“ 9 proc. varškė), 30 g 82 proc. kambario temperatūros sviesto, 30 g miltinio cukraus (galima be cukraus), 3 v. š. grietinėlės.
Viską gerai ištrinu blenderiu iki purios masės (kad neliktų varškės gumulėlių). Jei norite, galite įdėti aguonų, kokosų drožlių, smulkių uogų ir kt.. Varškės masę dedu į pailgą plastikinį indelį, išklotą maistine plėvele. Pažymiu penkių desertukų ribas. Noriu, kad sūreliai būtų su karamėle – įspaudžiu po vieną minkštą ,,Karvutę“. Masę dedu 15 – 20 min. į šaldiklį, kad pastingtų.



Kol varškė stingsta, iš šokolado gaminu glaistą. Pasiruošiu du vieną už kitą didesnius metalinius puodelius. I mažesnįjį puodelį sulaužau gabalėliais 100 -150 g šokolado, dedu 50 g sviesto, įlieju 3v. š. grietinėlės ar pieno ir dedu į didesnįjį su karštu vandeniu. Iki virimo neužkaitinu, maišau, kol šokoladas ištirpsta ir gaunasi blizgantis šokoladinis glaistas. Prieš glaistant, iškeliu iš karšto vandens, truputį atvėsinu.



Pastingusią varškės masę kabinu po vieną sūrelio didumo gabalėlį ir aplieju glaistu. Mano šie varškės sūreliai nėra idealios formos – bet jau skanūs nepaprastai!



Jei norite gražesnio pateikimo, galite naudoti silikonines formeles. Sustingus šokoladiniam glaistui, galime skanauti!

Vitalija Jakubauskienė
 
 

Mamos želė

Mamos želė

Šeimininkės puikiai žino želatinos stebuklingą galią virtuvėje. Ji sustingdo šaltieną, be jos neapseina saldumynų gamintojai. Kaip greitai paruošti labai skanų ir gražų desertą iš savo uogienės? 8 a. š....

Mano čeburekai

Mano čeburekai

Čeburekas – miltinis pusmėnulio formos paplotis, įdarytas smulkinta mėsa su svogūnais ir keptas riebaluose. Tai yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas, atkeliavęs iš Krymo pusiasalio. Išvertus iš turkų kalbos...

Azu troškinys

Azu troškinys

Azu troškinys gali būti gaminamas iš įvairios mėsos: jautienos, avienos, kiaulienos, vištienos be kaulų. 500 g mėsos supjaustyti (šiuo atveju jautienos)  2–4 cm kubeliais, pakepinti keptuvėje, įkaitintame...


Reklama