NAUJIENOS

Cukinijų pikantiškos salotos


Miestas:
Mažosios žaliosios cukinijos mūsų virtuvėje tampa vis populiaresnės dėl vartojimo patogumo, skonio, mažo kaloringumo: jas įdarome, kepame įvairiausiais būdais, dedame į salotas. Svarbu pasirinkti šviežias cukinijas – vientisai žalias, tvirtas, vidutinio didumo.

Cukinijos puikiausiai gali pakeisti agurkus. Labai skanios pikantiškos salotos su nedidelėmis žaliomis cukinijomis. Reikės 1 – 2 cukinijų (400 g), 2 – 3 morkų (400 g), 2 svogūno galvučių, kelių skiltelių česnako, saujelės petražolių ar krapų ir prieskonių (pipirų, raudonosios paprikos miltelių, druskos, cukraus, acto 9 proc.).



Cukinijas nulupu, supjaustau trikampėliais, užberiu 1 a. š. druskos ir palieku.
Supjaustau svogūnus pusiau apskritimėliais, pakepinu su trupučiu aliejaus 1 – 2 min. Sutarkuoju morkas smukliais makaronėliais ir pakepinu su svogūnais iki suminkštėja. Palieku, kad atvėstų.



Nuspaudžiu cukinijas. Apkepintas morkas su svogūnais ir cukinijas dedu į gilų dubenį. Užtrėškiu kelias (2 – 3) česnako skilteles, įlieju 1,5 v. š. acto, užberiu juodųjų pipirų, 0,5 a. š. maltos aštriosios raudonosios paprikos, 1 a. š. druskos, 1 v. š. cukraus, užberiu saujelę smulkintų petražolių ar krapų ir viską permaišau. Sudedu į indelį ir – į šaldytuvą 5 val., kad pasimarinuotų.



Šios cukinijų salotos tiks prie visokių mėsos ir žuvies patiekalų. O ir vienos su paskrudinta duonos riekele bus puikus pikantiškas užkandis. Skanaus!

Vitalija Jakubauskienė
 

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų lapkočiai turi vertingų mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, magnio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B1.  Derlius imamas gegužės – birželio mėnesiais, laužiant lapkočius nuo šaknų, kas 10–12 dienų....


Reklama