NAUJIENOS

Cukinijų apkepas su vištienos krūtinėle


Miestas:
Vasarą džiaugiamės šviežių daržovių derliumi ir gaminame dar nebandytus receptus. Lengvi, sotūs patiekalai, kurių pagrindas – cukinija. Bandau kepti daržovių apkepą su vištienos krūtinėle.



Pirmiausia paruošiu vištienos krūtinėlę (400 g): nuplaunu, nusausinu ir supjaustau nedideliais gabalėliais, truputį pasūdau, užberiu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, uždedu 1 v. š. majonezo, sumaišau ir palieku pasimarinuoti, kol ruošiu daržoves.

Nulupu ir kubeliais supjaustau 1 žaliąją cukiniją, 1 vidutinę morką, 1 svogūną, 2 skilteles česnako. Sudedu į keptuvę (ir vištienos gabalėlius), apšlakstau saulėgrąžų aliejumi ir uždengusi patroškinu 10 min. ant nedidelės kaitros. Baigiant pabarstau druska ir pipirais.

Gaminu tešlą. Į dubenį įlieju 4 v. š. vandens, įmušu 1 kiaušinį, įlieju 1 v. š. aliejaus, įberiu 3 v. š. miltų, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišau.
Į tešlą suberiu atvėsintą troškinį, išmaišau ir pašaunu į 180 laipsnių orkaitę 30 minučių.



Cukinijos apkepas skanus karštas, o atvėsęs – puiki užkandėlė.


Bandymas pavyko. Skanaus!

Vitalija Jakubauskienė
 
 

Šaltanosiai

Šaltanosiai

Laiko patikrintas receptas, nepaliekantis abejingų.    250–300 ml mėlynių užpilti 1–2 valgomaisiais  šaukštais cukraus. Ne mėlynių sezono metu įdarą galima gaminti iš slyvų, bruknių ar stambiai...


Reklama