NAUJIENOS

Citrininis moliūgų pyragas


Miestas:
Moliūgai rieda į mūsų virtuves. Dalijamės įvairiausiais šio vaisiaus receptais – lenktyniaujame – koks skaniausias patiekalas. Tiesa, ne visiems patinka moliūgo savitas skonis. Tačiau, jei iškepsite citrininį moliūgų pyragą, abejingų smaližių šiam skanėstui tikrai neliks.

Imu išnokusį geltonpusį moliūgą – apdoroju: nulupu, supjaustau skiltimis. Sutarkuoju su elektrine bulviatarkę (galima ir rankomis su paprasta trintuve) – 400 g sutrintos masės. Atskirame dubenyje išsuku 2 kiaušinius su 150 g cukraus ir trupučiu druskos. Gerai išplakusi, beriu 250 g miltų su 2 a. š. kepimo miltelių, įlieju 150 g išlydyto kambario temperatūros sviesto, įtarkuoju su žievele pusę citrinos ir išsuku iki vientisos masės. Moliūgo tarkį sumaišau su tešla ir pilu į paruoštą apskritą atidaromą formą. Kepu 180 laipsnių orkaitėje 45 – 55 min.

Kol pyragas kepa, paruošiu citrininį sirupą: 120 ml vandens ištirpinu 150 g cukraus, kaitinu iki lengvai sutirštėja; įspaudžiu pusės citrinos sulčių. Gaunasi skaidrus kvepiantis citrininis sirupas. Jį karštą užpilu ant ką tik iškepusio pyrago. Kad gerai susigertų sirupas, pyragą atsargiai pabadau mediniu pagaliuku (patogu dantų krapštuku). Skanėstas labai vilioja auksine spalva ir citrinų aromatu, bet leidžiu pilnai atvėsti.

Smaližiai nekantriai sukasi aplink naują. moliūginį desertą. Koks gražus, kvapus! Norisi kuo greičiau paragauti. Ir – labai skanus!  

Pateikė ir nupaveikslavo: Vitalija Jakubauskienė
 
 

Reklama