NAUJIENOS

Barščių sriuba su kukulaičiais


Miestas:
Sriubą valgo, sriubą giria... Klysta tie, kas iš savo valgiaraščio išbraukia sriubas. Nuo senų laikų įvairiose pasaulio virtuvėse populiarios sriubos. Sriuba yra lengvai organizmo pasisavinamas, maistingas valgis, lengvinantis virškinimą, skatinantis žarnyno veiklą ir net gydantis.

Priminsiu tradicinę burokėlių sriubą, vadinamą barščiais. Barščiai paplitę slavų ir mūsų virtuvėje. Žinia, yra gausybė barščių receptų – kiekviena šeimininkė verda savaip.
Taigi, virsiu barščius su raudonaisiais burokėliais ir maltos mėsos kukulaičiais.

Užverdu 2 l vandens, supilu 1 l mėsos sultinio (kada verdu šaltieną, užšaldau kelis maišelius sultinio). Nuskutu, susmulkinu kelias bulves, sutarkuoju morką ir pavirusi 15 min. sudedu nedidelius mėsos kukulaičius (paruoštus kaip kotletams, iš 400 g faršo). Dar verdu 15 min.

Sutarkuoju per stambią tarką virtus burokėlius (3 vidutinio didumo), smukiai supjaustau svogūno galvutę, įmetu lauro lapelį, kvepiančiųjų pipirų, 4 – 5 v. š. pomidorų padažo ir pakaitinu 5 min. Druskos, natūralių prieskonių – pagal skonį. Jei patinka aštrumas, įmeskite trupinėlį aitriosios paprikos.


Raudona, gardžiai kvepianti sriuba keliauja ant pietų stalo. Pasigardinam grietine, užkandame skrudinta batono ar duonos riekele. Skanaus!

Pateikė: Vitalija Jakubauskienė
 
 

Šaltanosiai

Šaltanosiai

Laiko patikrintas receptas, nepaliekantis abejingų.    250–300 ml mėlynių užpilti 1–2 valgomaisiais  šaukštais cukraus. Ne mėlynių sezono metu įdarą galima gaminti iš slyvų, bruknių ar stambiai...


Reklama