NAUJIENOS

Bananų šokoladinis desertas be cukraus


Miestas:
Seniai į praeitį nuplaukė laikai, kai bananai buvo deficitas. Tai nepaprastai vertingas vaisius, puikus energijos šaltinis. Dažnas mėgstame bananus, o sportininkų valgiaraštyje jie pirmauja. Dietologai pataria suvalgyti bent po vieną bananą per dieną. Pasirodo, juose maistingųjų medžiagų ir vitaminų yra daugiau nei obuoliuose!

Dėl saldumo, tyrės klampumo tinka juos dėti į jogurtą, kepti blynelius ar kitaip gaminti desertus. Bandysiu gaminti bananų šokoladinį desertą be cukraus.

Taigi, nulupu ir supjaustau nedideliais gabalėliais 3 vidutiniškus bananus, suplaku 3 kiaušinius ir sutrinu ,,blenderiu” (ar ,,mikseriu”).



Į klampią masę įberiu 6 v. š. kakavos (22 – 24 proc.), 3 v. š. kukurūzų miltų su 1 a. š kepimo miltelių, 16 g vanilinio cukraus ir vėl labai gerai išplaku, kad neliktų gumulėlių.



Šokoladinę tirštą masę dedu į keksiukų formeles ir kepu 180 laipsnių orkaitėje 20 – 25 min. . (Tinka ir kitokios nedidelės kepimo formos).






Keksiukus, kai visai atvėsta, aplieju šokoladiniu glaistu ir palieku sustingti. Neskubu patiekti, leidžiu pastovėti, kad persigertų šokolado skonis. Todėl tinka gaminti iš vakaro.   



Prie rytinės ar popiečio kavos kvepantys, minkšti šokoladiniai desertukai labai tinka. Būtinai pabandykite! Skanaus!

Pateikė: Vitalija Jakubauskienė
 

Kas yra tikroji arbata?

Kas yra tikroji arbata?

Arbata – antras pagal populiarumą gėrimas pasaulyje (populiariausias – kava) ypač svarbus Azijos ir Europos šalių kultūrose. Nuo kelių dienų trunkančių ceremonijų Rytuose, gydomųjų ritualų visame pasaulyje iki popiečio puodelio...


Reklama