NAUJIENOS

Baklažanų gurmaniška užkandėlė


Miestas:
Mėgstantys naujoves savo virtuvėje vis dažniau renkasi baklažanus. Savito skonio patiekalai nudžiugins ne vieną gurmaną.



Renkuosi išnokusius ryškiaspalvius, vos ne juodus, baklažanus. Jau buvau rašiusi apie ,,baklažaninius grybus“. Dabar pamėginau labai paprastą būdą – iškepti kepsnelius.

Nuplovusi 2 baklažanus, supjausčiau 1 cm storio riekelėmis, apibarsčiau druska ir palaikiau 40 min. Druska ištraukė skystį ir aitrumą. Nuspaudžiau sūrymą. Jei bijote, kad bus per sūru, galite nuskalauti tekančiu vandeniu.
Ant nusausintų ritinukų išspaudžiau 1 – 2 skilteles česnako (pagal pageidavimą). Pipirų barstau labai nedaug (patys baklažanai turi savo skonį).

Išplaku 2 kiaušinius. Į lėkštę dedu kelis šaukštus miltų. Mirkau ritinukus kiaušinyje, apvolioju miltuose. Kepu įkaitintame aliejuje, kaip blynelius. Leidžiu gražiai apskrusti.

Šie baklažanų kepsneliai primena žuvį ar grybus. Ypač skani traški apskrudusi žievelė, todėl jos niekada nenulupu. Atšalę kepsneliai bus nuostabaus skonio aštroka gurmaniška užkandėlė. Skanaus!

Vija Jakub
 

Plovas kitaip

Plovas kitaip

Žinia, kiekviena šeimininkė puodus maišo savaip. Jei dar pasidalina savo patirtimi, atsiranda naujas receptas. Skanus, maistingas ir sotus yra plovas – patiekalas, nežinia kada atkeliavęs iš rytų šalių....


Reklama