Vasaros pusryčiams labai tinka lengvi pieniški patiekalai. Mano šeimoje – vaikai ir suaugę laukia keptų varškėtukų.
500 g 9 proc. varškės pertrinu elektriniu trintuvu (,,blenderiu“). Suplaku 3 kiaušinius su 3 šaukštais cukraus, 16 g vanilinio cukraus, trupučiu druskos ir sumaišau su varške. 300 g miltų persijoju kartu su 1 šaukšteliu kepimo miltelių. Mišydama tešlą įlieju 2-3 v. š. aliejaus.

Varškėčius formuoju, pasimirkydama rankas vandeniu. Kepu įkaitintame aliejuje. Kaitrą primažinu, uždengiu stikliniu dangčiu. Stebiu, kad neapdegtų. Sklindžiai pamažu išsipučia. Apvartomi gražiai rusvėja.

Valgome su šviežiomis trintomis braškėmis. Skanumėlis gardumėlis.
Vija Jakub